• Pregleda: 5624

Opasna raskrsnica

Molimo nadležne da reše problem raskrsnice Bajnatske, Pazinske i Izvorske ulice. Ova raskrsnica je nepregledna i opasna. Prelazak Bajnatske ulice je ponekad nemoguć, kako za pešake, tako i za automobile.

Veliki broj dece svakodnevno prelazi ovu ulicu jer idu na fudbalske i atletske treninge na Spartakov stadion, a pešaki prelaz ima samo sa jedne strane i potpuno je izbledeo. Automobili i kamioni koji dolaze iz pravca Vitoroga ili Beogradskog puta zalete se i jure, ne obraćajući pažnju na pešake i vozila iz sporednih ulica. Kada želite iz Izvorske vozilom da pređete preko ka Pazinskoj, morate da izvirujete i izađete gotovo na put da biste videli da li neko ide ili ne, jer se ništa ne vidi od kuće na ćošku.

Kružni tok kao rešenje?

Najbolje bi bilo da se i ovde napravi kružni tok kao kod Vitoroga (mesta ima dovoljno), čime bi se olakšalo uključenje vozila iz sporednih ulica, a usporila vozila koja se kreću Bajnatskom. Potrebno je jasno naznačiti pešačke prelaze kako bi deca, a i ostali pešaci, bezbedno mogli da prelaze put.

PIŠTALJKA ZATVORENA!

Pištaljka #8640 je zatvorena uz sledeći komentar...

Signalizacija na predmetnoj raskrsnici je postavljena u skladu sa Projektom tehničke regulacije saobraćaja, a obnavljanje horizontalne signalizacije je u toku.

Što se tiče kružnog toka neophodno je da kancelarija MZ „Prozivke “ u listu svojih prioritetnih uvrsti i predlog za izgradnju i/ili rekonstrukciju ulica.

Projektna dokumentacija je neophodna kako bi se ušlo u proces ishodovanja svih neophodnih saglasnosti i dozvola, na osnovu kojih bi se mogla videti vrednost investicije.

Na osnovu vrednosti investicije i raspoloživih finansijskih sredstava mogla bi se sagledati mogućnost da se uvrsti u program za realizaciju projekta.

Osim toga uvidom u planski dokumenat pod nazivom Plan generalne regulacije XII za zonu prostorne celine MZ „Ker“ „Prozivka“ i „ Bajnat“ (Sl. List Grada Subotice broj 39/2016) uočeno je da nije predviđena kružna raskrsnica na tom delu.

S poštovanjem,
Javno preduzeće za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje
Sekretarijat za investicije i razvoj

14
Deki [pre 72 dana i 21 čas] Odgovori
Ja tu stanujem,i nikada nikakvih problema,raskrsnica je pregledna,ima bar 100 ne preglednijih,a nije nikad ni tolika guzva da ne moze da se ukljuci,to traje max minut,kao i semafor.Glupost...
SHM [pre 72 dana i 21 čas] Odgovori
Kako ces uglaviti ovde kruzni tok kad se kuca na cosku nalazi 2 m od puta, ne bi se moglo uraditi prosirenje sa te strane!
Lala [pre 72 dana i 21 čas] Odgovori
Ovfe se nekada i po 10 minuta ceka da se put predje
boskic [pre 71 dan i 22 časa]
Ma jeste, nekad i po pola sata. Minimum.
Milan [pre 70 dana i 23 časa]
Nauči da vozis.
L21 [pre 72 dana i 19 časova] Odgovori
Dovoljno bi bilo postaviti lezece policajce u Bajnatskoj.
Magnum [pre 70 dana i 22 časa]
asfalt je dovoljno razrovaren da ležeći policajac ne treba...
Ja sam ja [pre 72 dana i 10 časova] Odgovori
Kako cu ja onda od Vitoroga do semafora da razvlacim svoj auto???
Nebitno [pre 71 dan i 7 časova] Odgovori
Tu je policajac skoro uleteo u mene ,jer je telefonirao ,a izlazio iz stadiona. Kada sam zakocio , mahnuo mi je rukom da nastavim saobracaj kao da se nista nije desilo.
Jovana [pre 69 dana i 6 časova] Odgovori
Ako bi se pravio kružni tok, ne znači da mora da se proširuje sa svih strana, ima sasvim dovoljno mesta sa te strane gde su zgrade, pa se može tamo uraditi proširenje. I ja stanujem tamo, i ne znam kako može neko da kaže da je raskrsnica pregledna, očigledno taj neko nikad ne ide prema stadionu i nazad, i ne pušta svoje dete da prelazi ulicu. Nema pešačkog prelaza i ništa nije obeleženo. A ako neko želi da juri svojim vozilom, treba da ide na trkačku stazu, a ne da se vozi ulicama grada. Kružni tok je i izmišljen zbog toga da se uspori saobraćaj, ali da se on i dalje nesmetano odvija, bez zaustavljanja kao na semaforu. A bilo bi zanimljivo videti podatke koliko se ovde saobraćajnih nesreća desilo, od kada živimo ovde bilo ih je prilično...
oblaci pamte [pre 69 dana i 42 minuta]
poz "ne znači da mora da se proširuje sa svih strana, ima sasvim dovoljno mesta sa te strane gde su zgrade", bez uvrede, ali to tako ne funkcioniše....ne radi se tako...iz više razloga...no, ok, oprošteno ti je, nije ti to struka verovatno. Ali u pravu si. Raskrsnica je nepregledna i ne bezbedna. Pešački prelaz ima, ali se slabovidi i noću, ko nije iz tog kraja može vrat da polomi niz one stepenice na strani kuća. Problem je, ali kružni tok nije i ne može biti rešenje.
Majka [pre 69 dana i 2 časa] Odgovori
Podrzavam komentar. Prijatelj je pre nekoliko godina imao udes na istoj raskrsnici. Srecom, nista opasno ali je udes posledica nepreglednosti prilikom izlaska na Bajnatsku iz pravca Stadiona. Sami policajci su onomad potvrdili isto ali bez mogucnosti da rese problem vec apeluju da se uspori. To jeste resenje u situaciji kakva jeste ali bi trebalo da se uradi nesto ozbiljnije. Iz komentara zakljucujem da je potrebno da se desi nesto veliko i negativno da bi se problem resavao. Naprotiv, smatram da ga treba resiti i ranije! Stoga, jos jednom, podrska od Prozivcana.
zozon [pre 67 dana i 3 časa] Odgovori
Sve koji ovu raskrsnicu proglašavaju opasnom ja bih ponovo poslao na vozački ispit.
Simo [pre 67 dana i 1 čas] Odgovori
Raskrsnica nepregleda za slepce. Za normalne vozace je kao i svaka druga raskrsnica. Nikada se ne ceka duze od jednog minuta na ovoj raskrsnici. Vecina omladine koja trenira nesto na Spartaku dovoze ih roditelji kolima. Nisu oni debili da ne znaju preci ulicu. Sada da odemo i stojim tamo za dva sata nece dva pesaka preci taj put. Predlog da se stave lezeci policajci je ****. Mogli bi staviti na svakih 100 metara po jednog lezeceg policajca i onda svi da idemo peske.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.