Komentara: 14
Pregleda: 5980

Opasna raskrsnica

Građevinarstvo i putna infrastruktura (Izgradnja, renoviranje, ...)
08. avgust 2019.

Molimo nadležne da reše problem raskrsnice Bajnatske, Pazinske i Izvorske ulice. Ova raskrsnica je nepregledna i opasna. Prelazak Bajnatske ulice je ponekad nemoguć, kako za pešake, tako i za automobile.

Veliki broj dece svakodnevno prelazi ovu ulicu jer idu na fudbalske i atletske treninge na Spartakov stadion, a pešaki prelaz ima samo sa jedne strane i potpuno je izbledeo. Automobili i kamioni koji dolaze iz pravca Vitoroga ili Beogradskog puta zalete se i jure, ne obraćajući pažnju na pešake i vozila iz sporednih ulica. Kada želite iz Izvorske vozilom da pređete preko ka Pazinskoj, morate da izvirujete i izađete gotovo na put da biste videli da li neko ide ili ne, jer se ništa ne vidi od kuće na ćošku.

Kružni tok kao rešenje?

Najbolje bi bilo da se i ovde napravi kružni tok kao kod Vitoroga (mesta ima dovoljno), čime bi se olakšalo uključenje vozila iz sporednih ulica, a usporila vozila koja se kreću Bajnatskom. Potrebno je jasno naznačiti pešačke prelaze kako bi deca, a i ostali pešaci, bezbedno mogli da prelaze put.

PIŠTALJKA ZATVORENA!

Pištaljka #8640 je zatvorena uz sledeći komentar...

Signalizacija na predmetnoj raskrsnici je postavljena u skladu sa Projektom tehničke regulacije saobraćaja, a obnavljanje horizontalne signalizacije je u toku. Što se tiče kružnog toka neophodno je da kancelarija MZ „Prozivke “ u listu svojih prioritetnih uvrsti i predlog za izgradnju i/ili rekonstrukciju ulica. Projektna dokumentacija je neophodna kako bi se ušlo u proces ishodovanja svih neophodnih saglasnosti i dozvola, na osnovu kojih bi se mogla videti vrednost investicije. Na osnovu vrednosti investicije i raspoloživih finansijskih sredstava mogla bi se sagledati mogućnost da se uvrsti u program za realizaciju projekta. Osim toga uvidom u planski dokumenat pod nazivom Plan generalne regulacije XII za zonu prostorne celine MZ „Ker“ „Prozivka“ i „ Bajnat“ (Sl. List Grada Subotice broj 39/2016) uočeno je da nije predviđena kružna raskrsnica na tom delu. S poštovanjem, Javno preduzeće za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje Sekretarijat za investicije i razvoj
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.