Komentara: 9
Pregleda: 791

Odnošenje smeća u prigradskim naseljima (Ljutovo i Tavankut)

Komunalno - (otpad, zagađenje, buka, javne površine) / Javna higijena (kante za smeće, kontejneri, održavanje ulica, košenje zelenih površina)
05. novembar 2020.
Postavi pištaljku!

PIŠTALJKA ZATVORENA!

16.11.2020. - Pištaljka #10285 je zatvorena uz sledeći komentar:

Iz sela Ljutovo i Tavankut smeće se odvozi putem tzv. ŽUTIH DŽAKOVA (VREĆA), dva puta u toku meseca. Dinamiku i način odnošenja komunalnog čvrstog otpada diktiraju mnogi faktori, a da bi JKP „ Čistoća i zelenilo“ Subotica i iz ovih mesnih zajednica vozilo smeće istom dinamikom kako i u gradu, potrebno je angažovati: veći broj radnika, više specijalnih radnih vozila- auto-smećara i auto- podizača, više vozača i više posuda za komunalni čvrsti otpad( kanti i kontejnera). Sve ovo iziskuje dodatna materijalna ulaganja. Tek kada na nivou čitavog Severno- bačkog upravnog okruga bude zaživeo Regionalni sistem upravljanja otpadom, možemo očekivati češće odvoženje smeća iz ovih, ali i iz ostalih prigradskih mesnih zajednica.

Tekst pištaljke:

Zašto u selima Ljutova, Tavankuta, nema odnošenje smeća jedanput nedeljno, kao i u gradu, sa lepo kantama za smeće ispred kuća? Zašto mora svaki drugi četvrtak i iznositi na glavni put? I sada ti pazi kada je taj drugi četvrtak...

Ne znam šta rade predstavnici naših mesnih zajednica osim što ne rade ništa ali ovo je pitanje koje se može lako rešiti! Pa nije da tražimo kanalizaciju i asfalt, ne daj bože.

Hvala lepo.

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.