• Pregleda: 5179

Nemar i "treniranje strogoće" u Gradskoj kući

U utorak, 28. novembra, nakon saveta dobijenog u Uslužnom centru obratio sam se osobi iz istog odeljenja na drugom spratu Gradske kuće u pokušaju, jednom od bezuspešnih u međuvremenu, da saznam sudbinu dve predstavke upućene Skupštini opštine pre dva meseca, Umesto da u skladu sa zahtevom proveri ko je preuzeo akta pritom parafirajući prijem, pomenuta je po delovodnom broju na kopiji dokumenta olako zaključila da su dopisi navodno tamo "gde su i upućeni".

Na primedbu tokom dijaloga u sedećem položaju da, ni dva meseca od podnošenja ipak nisu u posedu zapisničarke organa kojem su upućene (a moraie bi biti) što je i uslovilo potražnju s moje strane, zameren mi je navodni "atak", pitanjem: "Zašto me napadate?", a trenutak kasnije prilikom odlaska ne saznavši željenu informaciju pojavila su se dva poslenika obezbeđenja, kojom (ne)prilikom jedan od njih je nameravao da me rukama u prsa udalji iz kancelarije istovremeno mi skrećući pažnju da se više ne vraćam u Gradsku kuću?!

Na upozorenje da me ne dotiče, kao i da ću se zbog, u svakom slučaju nepotrebnog pokušaja demonstracije sile žaliti nadređenoj osobi, tek na hodniku je pristao da kaže njeno (njegovo) ime - Bog Talaban!? A zbog tzv. "Ćutanja administracije", nesposobne da na predstavke odgovori u propisanom roku od max. 60 dana, nema mi druge do da ga isposlujem preko Zaštitnika građana - ombusdmana. Mislim da bi se morao podrazumevati drugačiji model ponašanja.

13
Meri [pre 858 dana i 9 časova] Odgovori
Ako ste im se ovakvim vokabularom obratili, nisu vas ni razumeli.
AUTOR [pre 857 dana i 12 časova]
Mislite li da bih pominjanjem "svega po spisku" bio razumljiviji? Možda i bih, ali od takve retorike se uzdržavam (naravno, što je više moguće), a niti su službene prostorije bogomdano mesto za pominjanje bliže i daljnje rodbine u glagolskom obliku, Za lokalne i parlamente na višem nivou važe drugi, i to nepisni propisi.
Marki [pre 858 dana i 6 časova] Odgovori
A kad bi poslušali drugu stranu,verovatno bi se ispostavilo da si ih vređao,možda i pretio itd.ne zove se obezbeđenje zbog lepog ponašanja...
AUTOR [pre 857 dana i 9 časova]
Nisam vičan tzv, buldožer diplomatiji, pa takav način ophođenja prepuštam takvima kao ti. Uzgred, ne persiram ni ja tebi, jer po tvom obraćanju ili se poznajemo(?), ili "diplomata" takvog formata i ne zna drugačije, što će ipak pre biti.
Željko [pre 857 dana i 8 časova]
Sendvič za gospodina.
vitabrevis [pre 302 dana i 14 časova]
Čudi me kako niste uočili: samo je nasilnicima potrebno obezbedjenje!
Lazno predstavljanje [pre 856 dana i 18 časova] Odgovori
..zaposlenog je vredno otkaza! Nije on tamo privatno vec sluzbeno. Ako ovom coveku nisu odgovorili u roku ( nije ni prvi ni poslednji) naravno da ce se buniti. Sledeci put sve snimajte, pa cete imati dokaz ko je sta rekao.
GK je bastion, vitezovi nix.
Strasno [pre 855 dana i 21 čas] Odgovori
Ma sta bre ti hoces? Ides i drkas narod koji hoce da radi...dobro si jos i prosao!!!
AUTOR [pre 855 dana i 9 časova]
Ne znam, bre, š'a je tebi STRAŠNO, ali meni svakako propust da još i crtežom ilustrujem prilog. Uostalom čemu, kada ionako ne bi shvatio. A kako i bi sa onim haše-om u glavi. Goveđim!
ALISA U ZEMLJI ČUDA [pre 854 dana i 21 čas]
"...šta bre ti hoćeš?", kao isključivo retoričko pitanje ili utvrđivanje želja za Božić Batu i starinu Mraza? Jer, ako se ja pitam jedno od onolikih očekivanja je, da primitivne osobe poput tebe u Novoj ne zloupotrebljavaju prividnu slobodu govora na internetu, pa i u okviru sajta.

Niti je, ovom prilikom, Pištaljka virtuelni pandan O.K. koralu za razračunavanje sa bilo kime (prilogom samo skrećem pažnju na izvesni problem), niti je svojevrsni sanatorijum za lečenje ičijih, pa ni tvojih bolesnih nagona. Srećno ozdravljenje, mada želja kao i svaka želja, nažalost ne i ostvariva.
dule [pre 853 dana i 16 časova]
@Autor
Ako se i ovima u GK spominjao haše i ne čudi me što su zvali obezbeđenje. Pokazao si svoje pravo lice, prema tome ne verujem ti ništa.
AUTOR [pre 846 dana i 16 časova]
@ DULE
Poput tebe, i sam sam u dilemu u vezi zamerenog mi obraćanja radišama u GK. Naime, pitam se pitam, da li zbog kreativne blokade ili pak navike iz džačkih (prepisivačkih) dana, tek početak i smisao zamerke ti je "ko pljunuti" prvom (MERI-nom) na istu temu. Ne samo da nisi originalan, nego i kontradiktoran, pa čak i umišljen. Navodno, "ne veruješ mi ništa" a "znaš" da je reagovalo obezbeđenje. Šapnula ti 'tica lastavica, šta li? A, kada već čitaš između redova a govoriš iz stomaka, radi znanja i ravnanja "haše" sam pomenuo isključivo u kontekstu reagovanja na komentar @ STRAŠNO karakterističan za takve kojima je siva moždana masa (da li i tvoja?) u vidu haše-a. Goveđeg!
AUTOR [pre 843 dana i 11 časova] Odgovori
Najnoviji "biser" XY opštinskog tela, organa...šta već bilo je, da je izradu odgovora na žalbu prepustilo NN subjektu, koji ne samo da nije član tog tela nego je i jedan od troje apostrofiranih za propuste u radu. I dok je žalba bila dva meseca neovlašćeno u posedu grešnog NN, prethodni prigovor je zadesila slična sudba, ali u tromesečnom trajanju. Zalutao golub pismonoša, šta li? Ćeraćemo se još - što reče počasni građanin, Bećković.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.