• Pregleda: 6902

Mrtva priroda (Kelebijska šuma)

Ovo je jadan predivan pejzaž, naše lepe Kelebijske šume. Jedna dobra saradnja Vojvodine šume i komunalnih službi Subotice, i to svega 100 metara od čuvareve kuće. Nemojte misliti da se ovo samo jednom desilo, ovo gledamo već godinama.
10
Cannibal [pre 2890 dana i 1 čas] Odgovori
Изгледа да становништво има новца за нове ствари чим баца толико старих.
Član51406 [pre 2889 dana i 17 časova] Odgovori
Ја мислим да ово смеће бацају расистичке бабетине како би узаврли шовинистичке побуде у локалном становништву против националне мањине тамније пути.
Ал' откуд онај плави контејнер?И то су бацили?Баш ми треба еден таки да направим викендицу.
Није баш најбоља слика нит' довољно велика тако да не видим редовно;јел то цркнута меца на средини? :-))
robin [pre 2889 dana i 14 časova] Odgovori
Istije slučajna Paliču samoneynam gde je komunalna policijainače to nisu stvari nego smećekoje čistoća ne odnese ima tamo svašta plastike creva za poli anje šuta mi na PALIČUimamo jednog pojara koji ima teren najmanj 5 kvadratnih km i štoje najveći problem to jednom moramo ošistitii točebiti skupoza i zbore mora da bude paraadrugonjih ne interesuje.
Kontejner [pre 2889 dana i 10 časova] Odgovori
predlažem rešenje koje jeste komplikovano ali možda može da se izvede. Neka se postavi šest kontejnera. Kad se napune odvesti isprazniti i vratiti na mesto. Gotovo !
Varijanta 2.
Na kraj svake veće ulice staviti po jedan kontejner , kad se napune isprazniti i vratiti na mesto. Posle pražnjenja i vraćanja na mesto počistiti ostatke. Gotovo
Varijanta 3.
Ostaviti samo jedan kontejner i prazniti ga svaki put kada je pun, vratiti ispražnjen kontejner na mesto počistiti, Gotovo
Potrebno vreme: dolazak kamiona nosača prosečnom brzinom od 40 km/h cca 15 minuta + 5 minuta rezerve
Utovar kontejnera na kamion 5 minuta, odvoz na deponiju 30 minuta sa istovarom
Vraćanje praznog kontejnera 30 minuta sa čišćenjem sitnih ostatka
Ukupno: 85 minuta po kontejneru
Angažovanje: Vozilo komada 1 (jedan), izvršioci vozač i asistent ( dva)
Vozač obavezan da radi na utovaru i čišćenju ostataka paralelno sa svojim pratiocem ! Gotovo.
Za jednu radnu smenu može da se obavi posao sa 6 kontejnera
Operaciju ponavljati nedeljno. na 15 dana ili mesečno odnosno prema potrebi. Nemaju građani toliko viška stvari koliko Čistoća može da odveze pa će kontejneri biti povremeno intenzivno punjeni ali uglavnom će dugo stajati.
Podmetnuti građanima mogućnost da krupni otpad razvrstaju na metal. plastiku i organske otpatke.
Metalni i plastični otpad voziti skraćenom trasom do otpada i prodavati ili poklanjati. Nije važno, važno je da je prepolovljeno vreme odvoza.
Može samo jedan kontejner da se postavi. Nedeljno će "izvidnicu " praviti vozač koji upravlja kamionom koji inače skuplja otpad u tom reonu. Kad je pun odvesti, prazno vratiti, otpstke počistiti. Gotovo.
Varijanta 4
Ograditoi prostor žicom i ostaviti otvor od 3 metra za ulaz - izlaz i napisati "zabranjeno bacanje bilo kakvog otpada" ! Pratiti stanje i čistiti prostor prema potrebi.
Varijanta 5
Ostaviti sve kako je sada. Gotovo !
Varijanta 6
Ostaviti i čekati da neko uradi čiji to posao nije. Nikad gotovo.
Zaključak: ako hoćemo da‚bude čisto i uredno, MORA DA SE RADI, nema zezanja, nema filozofiranja. Metle, lopate, vile u ruke. Vozači u Čistoći nisu prinčevi. U kabini smeju da budu samo kad je vozilo u pokretu. Gotovo ! Plaćati ljude kao i do sada na vreme, noćni prekovremeni rad takođe. Gotovo. Ne verujem da će se mnogo otimati boljoj disciplini jer drugi posao ne znaju osim da drže volan , nisu dinar potrošili na školovanje jer su u vojsci dobili dozvolu, aimaju platu kao neki doktori a bolju od mnogih inženjera. neka im je sa srećom ali neka je i zarade pošteno i neka čuvaju posao jer mnogo je dugačak red ljudi koji bi zdravlje dali samo da se dočepaju takvog posla.
Gotova stvar. samo treba raditi.
Nenad [pre 2888 dana i 21 čas] Odgovori
@Cannibal
Ako vama trebaju i ako smatrate da su upotrebljive, idite pa pokupite. A smeće se nadam da će u skorije vreme da sklone, da ne mora Dulić opet da potroši tričavih par hiljada evra na sajt za akciju čišćenja...
... [pre 2888 dana i 18 časova] Odgovori
Heeeeeej iziđite napolje, lepo je vreme i videćete da su počistili, ova pištaljka je prava stvar
Ali bi ovim putem zamolio građane da ipak ne prljaju našu okolinu mislim na Kelebiju, ulicu 4 jul, gde se nalazi ovo mesto, jer ipak tu mi živimo, i ne veruje da bi neko voleo da živi u smeću koju naši dragi sugrađani donose i odbacuju kako stignu, inače sam se malo raspitao i saznao da kućno smeće koje se iznese auto prikolicom na gradsku deponiju ne naplaćuje pa se mole sugrađani da iskoriste momenat kada isto utovare u prikolicu da i odvezu na adekvatno mesto
Hvala Vam unapred na razumevanju, jer i mi volimo da živimo u lepoj okoline kao što je ova, mislim naše kuće, šuma divota, ali ne ovakva kakva je našom krivicom trenutno sada. Pomislite nekada da tu žive i ljudi
Milina [pre 2887 dana i 20 časova] Odgovori
E, ovoga puta, narod nije kriv! Lepo se vidi zatrpani kontejner za smece. Znaci smece se ne nosi. Izgleda da nemaju para, ali kako imaju para za komunalnu policiju? Mozda ta policija nesto i radi, ali to se jako tesko primecuje.
Always Ultra [pre 2887 dana i 11 časova] Odgovori
Ne razumem kako Pistaljka moze biti zatvorena kada problem nije resen??
Svaki put dobijete identicno saopstenje iz Kabineta, koje nam porucuje da ne verujemo vlastitim ocima i gotova stvar?
Pa mislim, jos malo pa cemo dobijati uveravanja da se Pozoriste redovno gradi, da su bazeni redovno zavrseni itd. pa cemo time zatvarati Pistaljke ?? I to jos uz cinicnu napomenu da su "dobili informaciju"! Pa, gospon gradonacelnice, jel vi smatrate svoje sugradjane za nesto bez mozga?? Ja ne mogu da verujem sta vasi saradnici pisu u tim zelenim okvirima !!
Sta je sa vama??
K [pre 2876 dana i 20 časova] Odgovori
Inace... moze svako slobodno licno da se uveri da ovo djubre jos uvek nije pocisceno! Na oko 100 metara u krugu, svuda se nalazi djubre, cak i u samoj sumi! Treba da se srame nadlezni koji su zaduzeni za odrzavanje cistoce, a isto tako i komunalna policija koja je zaduzena za sankcionisanje nesavesnih gradjana koji ( licno sam video ) bacaju smece iz svojih vozila pored kontejnera! Visegodisnje iskustvo mi govori da ce se ovo pocistiti pre prvomajskih praznika, ali sta posle toga?? opet ista prica do sledece godine!?
Горан Тодоров [pre 2876 dana i 19 časova] Odgovori
Пошаљите нам нове слике, ако сте у могућности
(pistaljka@subotica.com)
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.