• Pregleda: 7871

Mrak u centru Subotice

Nisam siguran da li ja to pravilno rezonujem, ali u više navrata u poslednje vreme sam primetio MRAK u centru grada, a takođe drugari koji mi dođu iz NS su me u 2 navrata pitali zašto je centar grada ovako mračan i sablasan. Da li je moguće da centar grada ne možemo osvetliti sa nekom modernom led rasvetom, od svih projekata od kojih uzimamo para, da li neko može da se seti i osvetljenog centra grada koji bi bio pitomiji i topliji ako ništa drugo makar za šetnju.

Subotičanin rođenjem.

27
Nada [pre 22 dana i 15 časova] Odgovori
Ja to isto mislim.Nije samo centar mracan nego skoro ceo grad.Kao da zivimo u 19. veku.
Gradjanin [pre 22 dana i 15 časova] Odgovori
I ja se to isto pitam. Isto pitanje su postavili i moji gosti. Šta se to dogodilo sa Suboticom koja je drugi grad po veličini u Vojvodini?Korzo noću deluje sablasno. Nema šetača. Nema lokala, nema dešavanja.Neprijatna tišina i mrak. Očekivati je da će oko Nove godine biti malo dinamičnije i veselije zbog zimskog vašara, ali šta posle.
C [pre 22 dana i 11 časova] Odgovori
Sad će to novogodišnja rasveta da sredi.
BOTulinus [pre 22 dana i 4 časa] Odgovori
Stiglo zlatno doba, a zlato najbolje sija u mraku, pa pogasili svetla.
ABC [pre 22 dana i 4 časa] Odgovori
Mrak se širi iz gradske kuće i već progutao skoro ceo grad. Pogodite ko su izvor tog mraka. Možda posle izbora u martu Subotica biće svetlije...
C [pre 21 dan i 11 časova]
Pa ne znam baš, uveliko već idu pripreme za taj rat.
As [pre 22 dana i 3 časa] Odgovori
А да метнемо и радијаторе свудан нузпут Корзоа, да вам буде и око срца топлије??
Marko [pre 22 dana i 1 čas] Odgovori
Fale kocije da prolaze kroz centar, odvratno selo.
Kalesu [pre 22 dana i 17 minuta] Odgovori
Već sam, nekad davno, to i pominjao, ali se ovo dešava i dalje od centra grada, čim stigne jesen. Dani postaju kraći, a zimsko računanje vremena sve još pomeri. Kada se rasveta pali vremenskim automatom (podešenim, recimo, na oko 19 sati), a sunce zalazi već negde oko 16:30, lako je izračunati razliku. Međutim, ako rasvetu "pali" luksomat (ima ga i na onim kućnim reflektorima i svetiljkama za kapije), podešen na određeni nivo dnevnog svetla - problem više nije problem. E, sad, nezavisno od načina, ako je automat pokvaren ili uništen...
kojot [pre 18 dana i 14 časova]
Ти аутомати су превазиђени још крајем 20-тог века.
daca [pre 16 dana i 17 časova]
Javna rasveta se ne pali tajmerima nego foto ćelijama a mrak je svuda jer su sijalice slabe i malo ih ima. prozivka je konstantno mračna i zato i nema šetača. Novogodišnje zvezde kod pijace Zelenac komada ČETIRI je sve što dobijamo od grada kao ukras i tako da su nam i praznici u mraku. U centar grada retko idemo jer osim potrebnih institucija drugo ništa ni nema. Kockarnice sa zatamljenim sablasnim izlozima, neke sitne radnje i banke. Izložba stranih banaka koje vas mame da im date sami jer će vam uzeti svakako. Nema više korzoa, nema gradske kafane sa živom muzikom koja privlači masu....Ostao nam je Pelivan, najdragoceniji spomenik šetališta i mrak. Ne, mi nedamo pare za osvetljenje i ukrase, nama je mrak bolji jer sakrije prljavštinu koju smo pre podne razbacali a i čuvamo pare za kojekakve svinjokolje iza drvenih kućica koje podsećaju na seoske udžerice i festivale(sve je festival danas) i pevačke grupe .... Da, Subotica je još uvek najveće selo u Vojvodini .
Bobes [pre 21 dan i 23 časa] Odgovori
Pistaljka na mestu.Cesto putujem i tacno je da Subotica ima jako losu rasvetu u odnosu na druge gradove po Vojvodini.Ne samo setalista i centar,vec i skoro sve ulice pogotovo ove sto su zamenjene slabom led rasvetom(one zute su bile efikasnije).Ulica Jovana Mikica sablasna,park prozivka takodje.A i ulicna rasveta se kasno pali pa je svako vece totalni mrak u pojedinim delovima grada.
Magnum [pre 21 dan i 16 časova] Odgovori
grad je preosvetljen,nekad si mogao da pišaš gde hoćeš,sad ne...
C [pre 18 dana i 2 časa]
I svo zelenilo posekli.
Magnum [pre 14 dana i 22 časa]
tako je...
Dejan [pre 21 dan i 16 časova] Odgovori
Stranger Things Season 4
Marija [pre 21 dan i 14 časova] Odgovori
Vazno da je Beograd u svetlu...to nam prikazuju svaki dan da vidimo kako je kod njih lepo! :)
jozo bubnjar [pre 19 dana i 14 časova]
Beograd je na vodi... Tj u vodi
Cica [pre 17 dana i 17 časova]
Ala si se nalupetala za desetku! Kakve veze ima Beograd sa subotickom rasvetom!!?? Culi ste vi subotcani za lokalni porez,lokalne takse, budzet koji svakoj opstini republika daje? Ko je nama kriv sto na lokalnom nivou delimo lokale privatnicima koji kasnije ubiraju enormnu kiriju od istih.
By the way, ti isti privatnici sami sebi zakopase svoje bogatsvo jer im raja pobeze
Andrea [pre 11 dana i 3 časa]
Sve je a Beograd . Ništa za nas.
Tica [pre 21 dan i 13 časova] Odgovori
Nazalost takav nam je ceo grad, dva puta nedeljno vodim dete na ples u 18h i verujte da me je strah proci od Radijalca do centra, mracno sablasno, grupe migranata i nasih domacih belih medveda na svakom cosku, neki dan ih je bilo 20 u centru grada, gledaju zene kao da bi vas istog momenta silovali ili opljackali, pijani dobacuju, policije ni na vidiku pa ti kreni negde sama ili sa detetom, mogu zamisliti kako je u ostalim delovima grada
graničar [pre 17 dana i 23 časa]
Da ne preterujete malo?
SAFET [pre 20 dana i 20 časova] Odgovori
Niste culi za romantiku?
Ja sam ja [pre 19 dana i 5 časova] Odgovori
Pa ni kod kuce nocu ne ostavljate upaljeno svetlo,nema setaca sta ce onda rasveta?kome da svetli?
mareee [pre 19 dana i 5 časova] Odgovori
Pistaljka apsolutno na mestu, pozoriste je kao pozadina neke apokalipse ili horor filma. Pohvalio bi osvetljenje palica koje je prelepo, pogotovo uz jezero.
Suboticanin [pre 18 dana i 3 časa] Odgovori
Sablastan i sa reputacijom je veoma dugo, a ovo sa svetlima verovatno nisu zamenili izgorele lampe, kao sto nisu ni zavrsili mnogo toga po gradu...No bice, dok smo zivi...
Andrea [pre 11 dana i 3 časa] Odgovori
Glasali ste dobili ste za čega ste glasali. Samo tako nastavite sa glasanjem i bića jòß naprednije.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.