• Pregleda: 10530

Migranti u podrumu u centru grada

U zgradi kod glavne pošte (ispod mesne zajednice 3!!!) su svakodnevno viđeni migranti kako izlaze iz podruma. Uredno obučeni, bez dosadašnjeg incidentnog ponasanja. 

Bez obzira na nenasilnost, verujemo da postoji sistemsko rešenje da se ovim ljudima nadje utočište tj.da se preusmere u prihvatni centar. Poučeni nedavnim incidentom na Kelebiji gde je ceo objekat izgoreo ne bi želeli da nam se išta slično tome desi. Molila bih nadležne da reaguju, legitimišu i isele/preusmere imigrante.

S druge strane, čija je odgovornost podrum koji je provaljem već jako dugo vremena i predstavlja deponiju u centru grada??? 

Mnogo pitanja i problema, (ne)odgovornosti prema jednoj zakonom zaštićenoj zgradi u centru grada. 

19
Taca [pre 16 dana i 18 časova] Odgovori
A da je neko "naš" provalio u tuđi podrum, policija bi se se već odavno pozabavila njime....
Kuzma [pre 16 dana i 12 časova] Odgovori
Opasnost da zapale taj podrum je realna i verovatno je samo pitanje dana.
Na salašima i u vikendicama oko grada lože vatru na sred prostorije. A dosta objekata je tako i izgorelo.
Ovo je sami centar grada. Šta je sledeće da se usele u podrum gradilišta od pozorišta?
Miki [pre 16 dana i 9 časova] Odgovori
Treba ih smestiti na Andrićev Venac kod onog ...
Steva Nović [pre 16 dana i 8 časova] Odgovori
Eno i u centru grada sede oko spomenika puštaju muziku igraju...
sev24 [pre 16 dana i 7 časova] Odgovori
Ovo je verovatno poziv za aktivnost Komunalne Policije.
Ljiljana [pre 16 dana i 3 časa]
Neće komunalna ništa preduzeti kao što nisu rešili ni njihovo zauzimanje napuštenih kuća oko Majšanskog mosta, klanjanje na sred ulice kod bivšeg Previ-ja i sveg cirkusa i golotinje na javnoj česmi kod mosta. Železnica i teretna stanica su pretrpane tim ljudima, a veliki broj ih "ordinira" po Lidlu i okolini. Pogledajte šta rade u strogom centru grada,i ? Jedino što je urađeno da se smanji njihovo delovanje oko mosta je što su zatvorili javnu česmu pa sada građani koji nemaju gradsku vodu moraju da kupuju vodu za piće. Toliko.
Trovach [pre 16 dana i 2 časa]
Necete se tog 'leba najesti. Pre neki dan sam prijavio 3 parkirana automobila na trotoaru gde sam se jedva provukao, a komunjalac je vec nasao izgovor da nista ne uradi. Naravno, tamo i dalje bahato parkiraju.
Ljubica Borbaš [pre 13 dana i 40 minuta]
Ljiljana-taj deo grada je zaista okupiran. izviru sa svih strana iz mase praznih objekata, Peru veš, kupaju se na javnoj česmi kod bivše livnice. U večernjim satima mnogi ne smeju već tuda prolaziti.
žužana [pre 16 dana i 7 časova] Odgovori
U mnogim napuštenim kućama u centru grada ih ima. Obično ulaze kroz prozore koje su razbili.

Nažalost, Subotica i okolina su postali stecište migranata za koje se ne zna ko su, odakle dolaze. Dolaze bez lične dokumentacije, govore da su iz xy zemlje, da su rođeni xy datuma. Nema uzimanja otisaka prstiju.

Nema sumnje da među njima i onih koji su militanti, a mi kao ovce čekamo šta će nam servirati država.

Ne slažem se sa ovim, ne želim migrante u svom gradu, jer se ne ponašaju kako to priliči.

A država ćuti....
Грађанин [pre 15 dana i 22 časa]
Најгоре је што држава не ћути... недавно је на сред Београда је постављена реклама, односно билборд, на којем пише (у позадини на слици мигранти, односно арапи) ,,Neki od njih ce ostati da zive i rade sa nama. Nece nas ugroziti". Србија је почела не само да прихвата и брине о мигрантима који улазе у нашу земљу већ и да промовише њихово насељавање. За једну развијену земљу је тако нешто апсолутно недопустиво највише и поготово због тога што смо месецима сведоци тога да мигранти праве велике проблеме по градовима, у виду туча и оружаног насиља и то не само између њих, већ између њих и грађана Србије. Грађани ове земље не смеју да трпе насиље и терор, због тога што ова власт жели да се прихватањем миграната које Немачка и остале земље ЕУ не желе да прихвате, приближи свом циљу, уласку у ЕУ. Србија ће тим уласком постати ништа друго него економска колонија и извоз јефтине радне снаге... Све у свему, да не одем у потпуно другу причу: ГРАЂАНИ ЗЕМЉЕ НЕ СМЕЈУ ДА ТРПЕ ЗБОГ ЊЕНИХ ИНТЕРЕСА!
Subotica [pre 16 dana i 4 časa] Odgovori
Nisu migranti za sve krivi. Ne treba ostavljati komentare koji nisu dostojni jednog civilizovanog čoveka.Nisu oni krivi što nam je grad pust i neosvetljen i kada padne mrak, skoro pa da su oni samo na ulici.Trebaju odgovorni da se što pre pobrinu i smeste ljude po prihvatnim centrima,jer siguran sam da oni više od nas žele da se dočepaju Nemačke, Austrije, Švedske...
Kuzma [pre 16 dana i 3 časa]
Ali oni ne žele da budu smešteni u prihvatne centre. Neće da budu registrovani. Ne interesuje ih mogućnost podnošenja zahteva za azil u Srbiji. Njih zanima samo jedno, da pređu granicu. A kada to ne mogu, onda se muvaju po obližnjim mestima i pošto nemaju ništa drugo da rade, prave štetu.
Ljiljana [pre 16 dana i 3 časa]
U prihvatne centre idu stvarne izbeglice, a ovi iz nekog razloga ne žele identifikaciju. Policija ih neće silom tamo zatvarati, jer da imaju mehanizam to bi već uradili. Sve ovo nije od juče, već4-5 godina unazad.
magnum [pre 14 dana i 10 časova]
prihvatni centri postoje,samo oni ne žele da budu u njima...
žužana [pre 13 dana i 8 časova]
Za SUBOTICA

Naravno da migranti nisu krivi za celu lošu situaciju u zemlji. Niko to ni ne kaže.

Ali, da su svojim bahatim ponašanjem, krađama, ulaženjem u napuštene objekte, obijanjem kuća u graničnom pojasu - jesu krivi. I sasvim je logično da se bojimo od njih, jer niko od nas ne ide naoružan noževima po ulicama, a verujte da oni idu.
Pored toga, ako neki naš sugrađanin upadne nezakonito u tuđ posed, podmetne požar onda ide u zatvor. Oni, migranti, ne.

Šta bi trebalo da radimo? Da ih i dalje puštamo da lutaju po gradu, kradu, uzurpiraju ličnu svojinu?
Ovi ljudi nemaju poštovanja za nas i našu imovinu, i zbog toga ih ne želimo.

A ukoliko pratite zbivanja, veliki broj migranata dolazi sa istoka. Promislite malo o bezbednosnoj situaciji kada ih bude mnogo mnogo više nego sada, i to u skoroj budućnosti.
Da li ćete se i onda pozivati na dostojanstvo civilizovanog čoveka?

Mislim da nećete.
Sugrađanin [pre 15 dana i 13 časova] Odgovori
Aman gde u bilo kojoj državi može tako čoporativno da se šeta po gradu i pravi rusvajs? Jednostavno treba pokrenuti potpisivanje peticije da se svi oni vrate odakle su došli.Naš se nerod izbacuje na ulice,a njima se daje i kapom i šakom.Evropska unija neka ih primi kod njih.Ili smena vlasti ako se ovoliko očigledno prodaju na štetu svojih građana!
Pošast [pre 14 dana i 22 časa] Odgovori
Naravno da je grad prazan u večernjim i noćnim satima, imajući u vidu kakve nam sve vesti stižu prethodnih nedelja i meseci. Baš zbog toga što su oni zauzeli grad mi treba da strahujemo od obične večernje šetnje i izkaska na ulicu. Posebno se ovo odnosi na žene kada idu same i nezaštićene. Što pre da se reaguje, oni da se ili smeste na prikladna mesta ili da se ne puštaju više u zemlju. Nisu niti tamo niti vamo. Ne mrzim nikoga, ali ovo prelazi svaku meru.
Aleksandar [pre 13 dana i 1 čas] Odgovori
Gledajuci cinjenicu da su su vec bezbroj objekata zapalili (slucajno ili namerno), samo je pitanje vremena kada ce se to ovde desiti. Ako nas narod ostane bez prodavnice ili svog doma grad ce morati da odgovara za ne reagovanje na vreme.
Oi! [pre 6 dana i 8 časova]
@Aleksandar:
Наведи пет објеката које су запалили. Неће ти бити проблем јер је тих случајева, као што си написао, било безброј.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.