• Pregleda: 1386

Ležeći policajac ispred Vrtića u Uskočkoj ulici

Vozila u nameri da desnim točkom zaobiđu ležećeg policajca, ispred Vrtića "Mala Sirena"u Uskočkoj ulici, najčešće se uopšte ne obaziru da se tamo parkiraju vozila iz kojih izlaze deca.. I sama sam nekoliko puta prošla tako da se vozilo toliko približilo mom vozilu.. da sam morala da sačekam da prođe da bi otvorila vrata.. Ne daj Bože da neko dete naglo izađe samo iz kola.. Opet kažem.. sve to u nameri da jednim točkom zaobiđu ležećeg policajca.. rizikuju da udare neko dete!  Ta prepreka na putu je tamo da bi zaštitila decu, a trenutno je samo opasnost po njih!  Moj predlog je da se ležeći policajac produži skroz do trotoara, pa neće više morati da ga zaobilaze, nego da usporavaju.. što i jeste svrha istoga.

3
ČINJENICA [pre 415 dana i 3 časa] Odgovori
Ispred vrtića, škola...i drugim mestima gde već postoje ili je, isključivo zbog bezbednosti, opravdano postavljanje, ne sme biti kompromisa kada su u pitanju prinudni usporivači brzine vozila u saobraćaju, poznatiji kao "ležeći policajaci". U predmetnom slučaju, ali i jedna od dve "prinove" ove vrste u ulici Dimitrija Tucovića, nažalost, nisu u funkciji povećanja bezbednosti u saobraćaju.

Naime, za razliku od usporivača brzine ispred pešačkog prelaza u novou bivše prodavnice "Borovo", slična fizička prepreka naspram čistione "Zora" NIJE u funkciji zaštitei pešaka na prelazu, niti u funkciji usporavanja saobraćaja na preostalom delu ulice. Prvo, sporni "ležeći policajac" postavljen je IZA (?!) pešačkog prelaza, a drugo, nakon prelaska vozilom preko ovog nesuđenog zaštitnika pešaka, niko i ništa ne sputava pojedine vozače da ne "legnu na gas". Inače, da je, ako već ne ispred prelaza (mesta ima dovoljno), ugrađen 10 -15 m dalje, učinak bi bio znatno efikasniji.
Trovach [pre 414 dana i 16 časova] Odgovori
Vi ste duzni da pazite na svoje dete. Evo, ispred vrtica u Keru ima na parkingu dovoljno mesta, pa ipak deca cesto istrcavaju pred vozila iako im roditelji stoje blizu. Nikakve veze nema da li vozac malo cuva svoj auto vozeci uz rub puta, sve dok ne sidje sa njega.
Sky [pre 411 dan i 17 časova] Odgovori
Podrzavam. Ima puno bahatih vozaca
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.