• Pregleda: 21098

Lepa reč je nekima jako dalek pojam

Ne mogu, a da ne podelim sa sugrađanima neprijatnost koju sam danas doživela u Gradskoj upravi - Matična služba - resor prijave preminulih.

Otišla sam danas u pomenutu službu da prijavim smrt meni bliske osobe. Ušavši u kancelariju ugledala sam stariju službenicu koja je sedela za dugačkim meni dosta udaljenim stolom. Pozdravila sam i rekla u vezi čega sam došla. Nije otpozdravila samo je buljala u racunar i nešto poluglasno promumlala. 

Cela naša komunikacija je tekla na isti način. Pošto je tako reći nisam čula sve sam dva puta morala pitati što je dotičnu naravno iznerviralo. Na kraju mi je strpala u ruku izvod iz matične knjige, ustala sa svog mesta i prešla za drugi sto. Stajala sam tamo nekoliko sekundi i pitala da li mogu ići, tad mi je dala do znanja da sam završila. Upitala sam je vrlo kulturno još nekoliko pitanja o daljem postupku tj. gde još treba da idem i u vezi ostavinske rasprave. Leđima okrenuta od mene mi je još u dve reči odgovorila. Javila sam se i izašla.

Shvatam da godpođa ne može saosećati sa ožalošćenima, ali bi mogla biti bar malo ljubaznija i profesionalnija. Možda bi mogla bar iz neke profesionalne etike da izrazi saučešće i gleda u lice ljude sa kojima komunicira. To bar nije mnogo!

5
Darko [pre 498 dana i 18 časova] Odgovori
Malo je reći da sam ogorčen,zgrožen.Da tako neko bude nekulturan i hladnokrvan me ostavlja u šoku.Ne znam da li i da iznesem celokupno mišljenje o postupku spomenute osobe.Možda sam premlad da bih komentarisao ovako ozbiljniju temu al' mnogo sam dragih ljudi izgubio i suosećam se i sa osobom koju ne vidim,ne čujem,ne poznajem.Jednostavno znam koja je to bol i cežnja za izgubljenom voljenom osobom.Apelujem svima koji imaju bar imalo svesnosti:,da kako god se osećali,a pritom vas neko upita nešto,zatraži pomoć - samo se u tom momentu malo suosećajte sa istom osobom,puno znači.A osobu koja je spomenuta,ne želim komentarisati.Više mi prija suosećanje sa osobom koju ne vidim,ne čujem i ne poznajem.
Subotica [pre 498 dana i 17 časova] Odgovori
Jako je tesko raditi sa ljudima jer nas ima svakojakih. Ali u takvim slučajevima, kada je smrt u pitanju, nema opravdanja. Par ljubaznih reči bi za stranku značile, a ništa ne koštaju. Ako joj je teško raditi ima ko bi radio,biro za nezaposlene pun!
kojot [pre 497 dana i 13 časova]
Tesko da ce neko savesnije i ljbaznije raditi taj posao za 30hiljada dinara mesecno.
Andrea [pre 498 dana i 6 časova] Odgovori
Nažalost u toj gradskoj kući je ovo surova istina.Prošli put sam stajala ispred šaltera i dotični gospodin je jeo i čačkao mobilni .ni dobar dan .ni zdravo ništa nije rakao. Posle par minuta je ustao i otišao. Isto bez reči. Pored je bila jedna gospođa i ona je obavila njegov posao.
Trovach [pre 498 dana i 3 časa] Odgovori
Kada mi je pre 10 godina umro tata, mama i ja smo otisli u taj maticni ured da prijavimo smrt (ne znam kako se pravilno kaze). Tamo je sedela jedna crnokosa "gospodja" i moram reci da licno nisam upoznao odvratnije ljudsko bice. Pored nje u kancelariji je bio jos jedan mladic koji je imao izraz lica kao da se izvinjava zbog tudje nekulture. Ako on sa njom radi svaki dan, mislim da je to izuzetno stresan posao i da je do sada vec dao otkaz, ili je, u gorem slucaju, oguglao.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.