• Pregleda: 2558

Krađe na grobljima

O ovome se pisalo pre nekoliko godina, ali se istim tempom nastavlja kradja, mozemo nazvati to i u neku ruku vandalizmom. Ja obilazim cesto kersko groblje, redovno ostavljam cvece, palim svece...Cvece i vaze od plasticnih pa do onih betonskih redovno, REDOVNO nestaju. Ne mogu da verujem da ne mogu majci na grobu cvece da ostavim a da ga neko u rekordnom roku od par sati odnese. Saksije betonske su slomljene jer nije mogla da se izvuce ona sto je bila u njoj, pa je bilo lakse razbiti ovu. Kome se obratiti? Placamo i zakup i odrzavanje (pored toga sto smo grobnicu vec jednom kupili),a nisu u stanju da nam za te (ne male) pare obezbede makar kakav takav red.

7
Inkluzija [pre 107 dana i 9 časova] Odgovori
Čim sam počeo da čitam pištaljku, pomislio sam, sigurno je Kersko groblje.
I stvarno jeste.
Znate li ko se u ogromnom broju, masovno naselio kraj tog groblja?
Znate li da čim padne prvi sumrak, tuda ne sme peške da se prođe.
Devastiranje groblja i krađe su dostigli neviđene razmere . Pitanje je dana kada će naši novodoseljeni sugrađani početi da iskopavaju naše mrtve zbog zlatnih zuba...
To je inkluzija, svi smo nemoćni pred njom. Ta etnička grupa ima pravo da radi šta hoće.
Gordana [pre 106 dana i 2 časa]
Slazem se sa napisanim, ali verujte da cveće ne kradu (samo) oni. Uverila sam se sopstvenim očima. Inače, krade se i sa Bajskog i sa Senćanskog groblja. A ta navika kradja nisu od nedavno, decenijama unazad se krade cveće sa grobova. I to, nažalost, znam iz sopstvenog iskustva.
C [pre 106 dana i 21 čas] Odgovori
Nekome je izgleda mnogo dobro kada proda jedno cveće više puta.
As [pre 106 dana i 1 čas] Odgovori
Bata Stojković, "Ko to tamo peva" : "Gospodo, što se mi svađamo, kad se zna ko ovde voli da krade...." Pametnom dosta.
Andrea [pre 105 dana i 20 časova] Odgovori
Kradu cveće i cvećare koji imaju radnje u gradu ili rade na pijaci. Sramota.
aleksandar [pre 105 dana i 13 časova] Odgovori
Da i nama redovno kradu cvece. Svake subote nosimo sveze ali kad opet dodjemo cveca nema. Takodje se radi o kerskom groblju.
Vesna [pre 105 dana i 13 časova] Odgovori
Kersko groblje takodje, odneli smo u petak velike bukete cveca, u subotu smo otisli jer komsinica nije znala da ode sama,na nase iznenadjenje nije bilo cveca tamo gde smo ostavili dan pre. Kradu i vestacko i prirodno gde ce im dusa,a i poznanici se zale na isto.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.