Komentara: 11
Pregleda: 5048

Komšijske kokoške

Ostalo / Neki drugi problem (ostalo)
26. septembar 2011.
Postavi pištaljku!

PIŠTALJKA ZATVORENA!

26.09.2011. - Pištaljka #362 je zatvorena uz sledeći komentar:

Navedena problematika je regulisana nedavno donetom Odlukom o uslovima za držanje i zaštitu domaćih i egzotičnih životinja na teritoriji Grada Subotice. Odluka se može pronaći u Službenom listu Grada Subotice, na navedenom linku: http://www.subotica.rs/pdf/sluzbeni_list/2011/sl_2011_33_sr.pdf A evo i najznačajnijeg citata iz nje: "Vlasnik ili držalac kunića, živine, kopitara i papkara na području naseljenog mesta Subotica i Palić кoji svoj objekat porodičnog stanovanja sa dvorištem ima u urbanističkoj zoni koja je na Karti i u Pregledu zona označena kao Urbanistička zona 1 - <>, Urbanistička zona 2 - >, Urbanistička zona 3 - <>, Urbanistička zona 4 - <> i Urbanistička zona 5 - <>, dužan je da držanje ovih domaćih životinja uskladi sa odredbama ove odluke u roku od šest meseci od dana stupanja na snagu ove odluke. Izuzetno, vlasnik ili držalac kunića, živine, kopitara i papkara na području naseljenog mesta Сubotica i Palić koji svoj objekat porodičnog stanovanja sa dvorištem ima u urbanističkoj zoni koja na Karti (koju možete naći u Odluci) i u Pregledu zona pripada crvenoj zoni, ali je izvan područja opisanog u prethodnom stavu ovog člana, dužan je da držanje ovih domaćih životinja uskladi sa odredbama ove odluke u roku od dve godine od dana stupanja na snagu ove Odluke." Dakle, pošto se radi o MZ Kertvaroš, vlasnicima je dat period od 2 godine u kojem treba da se prilagode pravilima iz ove Odluke.

Tekst pištaljke:

Molim nadležne da se pozabave malo sa domaćim životinjama koje se gaje u gradu. U ul.Ante Parčetića 23 pored same zgrade komšija gaji koške (koje sa vremena na vreme preleću u dvorište iza zgrade). Upočetku sam mislila teška je situacija u zemlji, pa neka se ljudi snalaze ali ovo sad već nema smisla. Miris koncentrata za kokoške se oseti kao i same životinje. U kontejner se na početku ulice bacaju đakovi od tog koncenrata(ne znam da li to isti komšija radi). Da je to usamljen slučaj bilo bi dobro (mislim da i košija sa druge strane zgrade nešto gaje u broju 19.). Ulica je mala i da su dvorišta veća ne bi me sve to intersovalo ali ovde se više ne može normalmo disati. Molim da to rešite što pre.
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.