Komentara: 6
Pregleda: 2645

Koji je kriterijum za angažovanje popisivača?

Ostalo / Neki drugi problem (ostalo)
05. oktobar 2011.
Postavi pištaljku!

PIŠTALJKA ZATVORENA!

05.10.2011. - Pištaljka #398 je zatvorena uz sledeći komentar:

U skladu sa uputstvom za organizaciju i sprovođenje popisa, Republički zavod za statistiku propisuje procedure za izbor opštinskih/gradskih instruktora i popisivača. Što se tiče izbora instruktora i popisivača, treba istaći da sistem bodovanja nije bio identičan. Prilikom izbora kandidata za opštinske/gradske instruktore bodovanje se vršilo na osnovu završene škole (srednja, viša, visoka), radnog statusa (nezaposleni i ostali kandidati) i iskustva u ranijim istraživanjima Republičkog zavoda za statistiku, a dodatni bodovi su dodeljivani i u zavisnosti od poslova koje lice obavlja (statističari, sekretari mesnih zajednica, šefovi mesnih kancelarija, matičari i sl.). Kandidati za popisivače su bodovani isključivo na osnovu završene škole i aktivnosti (nezaposleni i studenti po 4 dodatna boda).

Tekst pištaljke:

Kako je moguće da neko ko je zaposlen i prima platu oko 40.000 (četrdeset hiljada) dinara da dobije posao instruktora popisivača u M.Z. Mali Bajmok? Zar mi nemamo nezaposlenih školovanih ljudi, koji bi radili kao popisivači ili instruktažu. Sirota sekretarica M.Z. Malog Bajmoka mora da radi dva posla odjednom i za to primi dve plate jer joj je jedna sitnica! Po kojem kriterijumu se odlučivalo ko može da radi a ko ne? Nek vide ljudi kako nam je sistem truo!!! Verujem da ovo nije jedinstven slučaj pa proverite i u drugim mesnim zajednicama.
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.