• Pregleda: 2962

Kerska ambulanta - nedostatak osoblja

Želela bih da sa vama podelim problem koji prati bolesnike ambulante preko puta Kerske crkve koja je kao slepo crevo u ovom gradu. Lečim se u toj ambulanti poslednjih 30 godina ali zadnje dve godine stanje nije bilo nikada lošije.

Kada dođem da zakažem termini su večito puni pa neretko čekam i po tri nedelje da dobijem termin jer su doktori poslati po drugim ambulantama da leče druge bolesnike dok mi koji smo u toj ambulanti nemamo termine.

Krupnija crvena glavna sestra koja je ekstremno neljubazna lupa vratima i dere se tera nas sa šaltera pa nikada ne ulazim kada vidim da ona radi jer mi skoči pritisak. I kada dobijem termin čekaonica je puna pacijenata koji su bolesni došli bez zakazivanja jer radi samo jedan doktor u smeni te tako mi zakazani sedimo zajedno sa bolesnima koji kašlju i kijaju neretko i po pola sata kada dodje hitan slučaj.

Za doktora i doktoricu koji su doktori moje cele porodice imam samo reči hvale ali kako da dođem do njih kada su uvek u zameni kako piše na rasporedu? Prošli put sam za majku bila kod doktora koji mi je pokazao kompjuter u kojm je bilo 60 pacijenata i sada znam da nije problem u njumaa. Zvala sam više puta direktoricu u službi da je pitam zašto mi Kerčani nemamo pravo da imamo dovoljno doktora kao druge ambulante i zašto ispaštamo mi korisnici Kerske ambulante kada cela prozivka koja je sve veća i veća dolazi ovde?

12
Mali tigar [pre 177 dana i 10 časova] Odgovori
Stanje u toj ambulanti vise nego ocajno i na mestu je pistaljka vrlo neljubazna sestrica i ne samo ta ima jos jedna a i doktori bas nisu za pohvalu
robert [pre 177 dana i 1 čas] Odgovori
"Krupnija crvena glavna sestra koja je ekstremno neljubazna lupa vratima i dere se tera nas sa šaltera pa nikada ne ulazim kada vidim da ona radi jer mi skoči pritisak"

Moj savet. Sledeći put kada vidite tu glavnu sestru, uđite slobodno, kada krene da lupa i da se dere i kada vam skoči pritisak, recite da vam se slošilo i uzmite taksi do hitne pomoći i recite im da vam nije dobro, ne samo pritisak već da imate strah od te sestre. u isto vreme nazovite savetnika za zaštitu pacijenata, i to uradite iz hitne pomoći u petefi šandora, oni imaju brojeve tamo.

Bilo bi dobro i da mobilnim telefonom snimite to bahato ponašanje. u svakom slučaju, problem bahatosti osoblja je rešiv!

Ovaj drugi problem, oko manjka doktora.....tu vam ne mogu dati savet. Tako je nažalost. I ja imam zdravstvenih problema i po raznoraznim odeljenjima u bolnici čekam čekam čekam...termini praznici seminari....nikad doći na red. Znam kako je. Nažalost.
Ana [pre 174 dana i 17 časova]
Ako ne znate, ambulanta hitnale pomoci ne prima dok ambulante rade
Suboticanin [pre 177 dana i 42 minuta] Odgovori
Nema mi na Makovoj,cetri dana rade pre podne a jedan dan poslepodne a lekar samo jedan.Nazalost
Mađar [pre 175 dana i 23 časa] Odgovori
Pa draga gospođo,prozivčanima se gradi Hram umesto ambulante ...Neka,njih će bog lečiti a verovatno i Vas Kerčane koliko lekara ima u domovini.Tako nam dobro ide...
JACEMKAZEM [pre 175 dana i 23 časa] Odgovori
Draga gospodjo bas preterujete. I ja idem u istu tu ambulantu i ni pola od toga sto ste ovde napisali nije tacno. Recimo u petak sam nazvala oko jedan sat da zakazem kod doktorice i vec za utorak sam dobila termin. U cekaonici nas je bilo svega 5-6 nikakva guzva. A ako se stvarno tu lecite vec 30 godina sigurno znate kakve su sve guzve, svadje, vike, dreke bile dok se nije uvelo zakazivanje i ovaj nacin ispisivanja recepataka koji super funkcionise. Ne mozete ocekivati da dube na trepavicama kada vi udjete. Inace ako ste bas toliko nezadovoljno menjajte ambulantu i resena stvar.
Ana [pre 174 dana i 16 časova]
Gospodja je lepo rekla da je zadovoljna lekarom. Zasto da menja ambulantu? Imamo pravo da se lecimo kod kog lekara zelimo!
JACEMKAZEM [pre 173 dana i 8 časova]
@Ana cisto zbog svog zdravlja jer joj se odmah digne pritisak cim udje u ambulantu posto joj ne prostiru crveni tepih i ne klanjaju joj se. Bas me zanima kako bi se ona ponasala da ne daj Boze tamo radi.
pajo [pre 174 dana i 23 časa] Odgovori
Budite sretni vi jos tamo!Nasa ambulanta radi do 17h!A ako nekom ne odgovara postoje i privatne ambulante!Sta ces mogo bi biti i gore!
SU [pre 173 dana i 21 čas] Odgovori
To jesu izabrani lekari, ali nije samo vaš, još on ima pacijenata koji čekaju u čekaonici punoj pacijenata. Probajte sa neljubaznom sestrom da budete ljubazni da joj svojim primerom pokažete kako je lepo biti i u gužvi smiren i kulturan. Kod mene upali ta taktika, a i pritisak ne skoči.
Nažalost [pre 172 dana i 2 časa] Odgovori
Sve što je valjalo od osoblja to su premestili u druge ambulante,molimo da nam vratite lekare i sestre od pre dve godine ,bila je tamo jednom glavna sestra koja je bila anđeo ,uvek razumna ,ljubazna,ja sam je tada i pohvalio javno i još uvek žalim što je nema u ovoj ambulanti.POZDRAV
Lala [pre 145 dana i 23 časa] Odgovori
"I kada dobijem termin čekaonica je puna pacijenata koji su bolesni došli bez zakazivanja jer radi samo jedan doktor u smeni te tako mi zakazani sedimo zajedno sa bolesnima koji kašlju i kijaju neretko i po pola sata kada dodje hitan slučaj." Zeno Bozija ides kod lekara a ne na zakazan termin za razgovor!Naravno da ce ljudi kijati i kasljati jer se zato i ide kod lekara!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.