• Pregleda: 12390

JKP Čistoća - bezobrazluk

Poštovani,

Dosad nisam nijednom postavio pištaljku, ali ovo što me danas dočekalo ispred kuće me nateralo da to uradim. Posle 3 pune nedelje neodnošenja smeća zbog praznika, danas nas jkp čistoća pomilovala i odnela (delimično kako se vidi na slici) kućni otpad, što se jasno vidi nagomilalo se toliko,da smo jutros stavili 4 pune kante i 4 džaka od kojih 2 nisu odneli zato što nisu tipski džakovi.

Pa pitam se ja,dali direktor dotičnog preduzeća misli da je normalno ovako nešto uraditi s obzirom da će uslugu naplatiti isto kao da su nosili svake nedelje. Ne mislite da iovako plaćamo uslugu, a da još moramo trošiti novac na tipske džakove iako imamo kante, samo što su prepune zbog vašeg nerada?

Pogledajte samo kako su razbacali sve kao stoka. Ovo nema nigde samo kod nas, bezobrazluk na kvadratu! Čestitam rukovodstvu, a i radnicima jkp čistoća!!!

36
dosta [pre 334 dana i 17 časova] Odgovori
Razbacivanje? 100 dinara je 20 dzakova,nemoj mi reci da nemas 100 dinara za dzak...

Ne branim ih,ne rade uopste ono sto treba da rade,isto misljenje imam. Ali su naveli da moraju da se koriste tipski dzakovi,sto nije naravno opravdanje.

100 dinara sigurno bacite na nebitnije stvari u zivotu.
Željko [pre 330 dana i 20 časova]
Ako moraju da se koriste tipski dzakovi, jos vise oni moraju da izvrse placenu uslugu. Ako zbog svog nerada gradjanima stvaraju dodatni trosak i ako "labavo" shvataju svoje obaveze, neka ne budu toliko kruti kada gradjani, njihovom krivicom, nisu 100% po P.S.-u. Nije tu u pitanju simbolicna cena dzakova, nego je to stvar principa. Da sam bio u istoj situaciji odneo bih im smece pred kapiju, makar mi to bilo komplikovanije nego da ga stavim u tipski dzak. Ako su toliko bahati, neka im smrdi pod nosom.
Subočan [pre 328 dana i 22 časa]
Koga branite i zašto? Situacija je kristalno jasna: ukoliko su iz JKP znali da tri nedelje neće iznositi smeće, morali su da znaju (neko je morao da napravi neku procenu) da ljudima za odlaganje smeća neće biti dovoljne kante koje imaju, već će smeće morati da odlazu na druga mesta. Ukoliko je to tako, onda je JKP trebalo da obezbedi džakove za korisnike, kada već isistiraju na tipskim džakovima. Dakle, nije krivica korisnika što nema te džakove i morali su da prihvate odlaganje u obične kese.
Wien [pre 321 dan i 2 časa]
Nije građanin dužan da kupuje džakove, to je OBAVEZA jkp čistoće da obezbedi. A to što ti radiš u jpk čistoća ili si zakonski nedovoljno informisan je tvoj problem. Pa se takvih komentara suzdrži.
srdjan [pre 334 dana i 16 časova] Odgovori
mene su vec toliko iznervirali svojim postupcima da sledeci put smece ide ispred njihove firme, nece me mrzeti da to uradim.
gradjanin [pre 334 dana i 16 časova] Odgovori
Da, ovo stvarno nema nigde samo kod nas da se smece stavlja u kese od prodavnica i u kartonske kutije. Pa brale moj, kupi crni dzak, stavi smece u njega, zavezi ga i odnece ga sigurno. Malo prvo poradi na sebi i postuj neka pravila a tek onda kritikuj druge. Nije tesko biti fin. I KULTURAN.
Željko [pre 330 dana i 20 časova]
U cemu je problem sto ce smece stajati u kartonskoj kutiji, ili dzaku koji nije tipski, nekoliko sati? Posle njihovog praznjenja kanti, na ulicama ostaje haos, jer ne pokupe sto su svojom nepaznjom i nemarom rasuli, pa mi gradjani moramo da spremamo za njima.
Subočan [pre 328 dana i 22 časa]
Zaista, onaj unutrašnji osećaj Vam ne govori da su povređena prava građanina, u ovom slučaju?
Newman [pre 334 dana i 16 časova] Odgovori
Hehehe...da imaju konkurenciju ne bi ovako. Do tada monopol radi 24/7.
Vil [pre 334 dana i 16 časova] Odgovori
Kante uvek razbacaju, prevrnu, bace u blato, ostave otvorene nasred ulice i slicno. Kapiram da posao smecara nije prijatan, ali svako treba da radi svoj posao posteno, nije li potpuni apsurd da smecari ostavljaju necistocu iza sebe i nered umesto obrnuto? Ali tako je to u Smrdiji... hocu/reci Srbiji
Mare [pre 334 dana i 15 časova] Odgovori
Toliko se bacaju sa tim zelenim kantama da su dve polomili, a sa treće je otpao poklopac.
I sad ne žele da isprazne ove polomljene kante jer su polomljene, iako je jedna u stvari napukla i ja sam je širokim selotepom uredno zalepio, odnosno obmotao kantu kao kakav paket. Dakle funkcionalna je, ali ne i njima.
Sada treba da kupim novu kantu da bi imali ponovo šta da lome.
da,da... [pre 334 dana i 14 časova] Odgovori
A kanta svaki put razbijena na novom mestu bar u nasem slucaju.
Milan024 [pre 334 dana i 2 časa] Odgovori
Jako su se rukovodioci JKP čistoća potresli, zabole ih uho, za probleme gradjani Subotice !!!
Robert [pre 334 dana i 2 časa] Odgovori
U ponedeljak (08.01.2018), kada se ovaj slučaj desilo, odmah sam pisao e-mail rukovodstvu čistoće a u međuvremenu i pištaljku postavio.Odgovor na e-mail sam dobio već utorak ujutru.Izvinili su se za nastalu situaciju,i bili su voljni da otpad odnesu u najkraćem roku.
Pištaljka se pojavila danas,nakon što su oni sanirali problem,pa sam morao napisati kako je prošla situacija da bi čitaoci videli i njihovu stranu priče.
ALISA U ZEMLJI ČUDA [pre 334 dana i 1 čas] Odgovori
Navodno vas je "jkp čistoća pomilovala", samo nejasno je gde ili po čemu. Ako su pogladili, da ne kažem titrali vam j...., za očekivati je da ste čak i prezadovoljni njihovom aktivnošću. Mada, pre će biti da se lokalni monopolista smilovao (donekle), što je i uslovilo vaše opravdano nezadovoljstvo. Uostalom, pretprazničke poruke "četiri jahača", nadajmo se ne apokaliptična, su i onako bile tek za tzv. jednokratnu upotrebu. Ko se zanosio rokom trajanja od 365 dana, malo mnogo se - za*ebao!
Eržebet [pre 334 dana i 15 minuta] Odgovori
Isti problem s tim dodatkom da je polomljen poklopac kante za smeće.
Eržebet [pre 334 dana i 12 minuta] Odgovori
Isti problem s tim da je polomljen poklopac kante ta smeće. Obećali su mogućnost zanene kante.
pavko [pre 333 dana i 23 časa] Odgovori
Takodje sam nezadovoljan radom cistoce. Cesto se dogadja da prospu sadrzaj smeca na putu ispred moje kapije,prodje pad vozila,izgnjeci ga i smrad je prisutan narednih par dana. Nazalost,kante cesto ne budu potpuno ispraznjene,sto takodje nije posteno. Verovatno da i njima stosta u firmi ne odgovara,nisu zadovoljni,ali kada bismo svi radili na pola posao,dokle bi dosli.....
BrankoL [pre 326 dana i 12 časova]
Smrad i smece ostaje nekoliko dana ...? A da pokupis ...mislim ,da ne smrdi bas nekoliko dana , ni tebi ni komsijama na +50*C ?
------
Zasto neku ljudi izmisljaju toplu vodu? Ako se vec zna da nece odneti smece koje nije u kanti ili crnom dzaku -sto kupujete ( ni dzak u drugoj boji nije za DZ) te neke druge? Neki se stalno pozivaju kako je tamo , u belom svetu, sve bolje ....pa da li bi tamo iznosili smece u kesi od Pampersa i posle kukali kako smece nije odneseno ...Ne bi ...' ajde podjimo od nas samih , ne ispravljajte krive Drine ako one tako teku odavno i ostali to znaju ...Traze crni dzak , stavite crni dzak , polomila se kanta...dobicete novu ....bas ne razumem one koji bi , bas, eto .... da probaju a znaju ... e, ne moze vise, proslo vreme ...Stalno kukate kako nema pravila , zakona u nekoj mesnoj zajednici, gradu, pokrajini, drzavi ....pa evo jednog pravila ; smece stavljajte u crne dzakove ... ili nemojte pa napisite novu pistaljku ...
delija [pre 333 dana i 13 časova] Odgovori
velika vecina sljam od ljudi
paja [pre 332 dana i 21 čas] Odgovori
sva JP i JKP treba da se privatizuju ili ukinu,oni su paraziti ovog drustva,isisavaju zivot iz ovog naroda,naplacuju usluge koje nisu uradili i koje nismo trazili i sluze za stranacko zaposljavanje,isplacuju se regresi neki dobijaju i trinaestu platu ili za dvadeset godina staza dobijaju kojekakve nagrade u vidu jos jedne plate, a sve sa ledja naroda.Da li je iko ko radi kod privatnika dobio 13-tu platu,regres ....?
Pajo [pre 332 dana i 17 časova]
Tako je! Sva posla ta preduzeca trebaju da izdaju privatnicima ! I sve da se razproda! Ma makar oni dobili monopol i zacrtavali cene po njihovolj volji!
dule 1 [pre 332 dana i 17 časova]
E baš bih voleo da se privatizuju pa da vidite kako će vas privatnici derati a vi morati da ćutite i povijunete se njihovim zahtevima pa i pitate šta još treba da uradimo.
As [pre 332 dana i 4 časa]
Аметек добио... И шта сада велиш паметна главо!?
Maja [pre 331 dan i 19 časova] Odgovori
Gde se mogu nabaviti nove kante tj. da li je nekome zamenjena kada su je izlomili bacanjem nakon praznjenja?
Alen [pre 331 dan i 15 časova] Odgovori
Protivzakonito cenu odnosenja smeca formiraju po m2 stambenog prostora i takodje nezakonito poslovnim prostorima naplacuju skoro tri puta vecu cenu. Komunalno preduzece ciji direktor i pravnici nisu procitali Zakon o komunalnim delatnostima. SRAMOTA.
Ax [pre 331 dan i 9 časova] Odgovori
Vidite mi u Bajmoku nemamo ni kante, a traže od nas tipske džakove koji samim tim i poskupljenja ukupan iznos oko odnosa smeća. Uzgred molim komentatora koji piše da 20 džakova koštaju100 dinara da napiše gde to da znamo da kupimo, pošto ja kupujem 10 za 248 dinara
Mihalj [pre 330 dana i 16 časova] Odgovori
Pa kante moraju biti prevrnute, jer ih dobro pregledaju da u njima slucajno nema kablova, bakra, alumijijuma ili nesto slicno sto vredi koji dinar. To ce odneti iz kante i iz kese - sigurno
MaliVrag [pre 330 dana i 12 časova] Odgovori
Važno obaveštenje za sve Vas koji možda ne znate:

POLOMLJENE KANTE MOŽETE ZAMENITI U ČISTOĆI.

Znači kad god Vam se desi da Vam nesavesni radnici Čistoće JKP polome kantu, Vi lepo kantu odnesete u Čistoću gde će Vam zameniti za novu.

Ovo je proverena stvar. Prošle godine i meni i komšiji u Ruđera Boškovića polomili kante. Mi odneli u Čistoću i dobili nove.
Sima [pre 328 dana i 23 časa] Odgovori
Da živimo u uredjenoj zemlji,poput skandinaviskih gde se reciklira 70% smeća oni bi nama plaćali za otpad,ali Balkan...
Gabbi [pre 327 dana i 2 časa]
Živiš u Skandinaviji? I ako naprimer švedska ima reciklazu ko kaže da se to održava?
pasa [pre 328 dana i 17 časova] Odgovori
AS velim ti sad ,ako je tamo tako dobro zelim ti da tamo i penziju docekas
andrea [pre 325 dana i 23 časa] Odgovori
prošli put kantu za smeće smo našli na kraju ulice , već smo mislili da je neko ukrao.
Ahaa [pre 325 dana i 11 časova] Odgovori
Nisu praznici opravdanje za tro nedeljni nerad.Trebali su da pomere za koji dan svaku nedelju i odnesu smece.Sta to znaci da su imali tronedeljno placeni odmor.Ne zna se ko je gori u Subotici ? Cistoca ili elektro Vojvodina.Njihovi radnici najveci banditi a narod nek trpi.Koga briga koliko kosta dzak ? Zna se ko je za sta placen i sta su mu obaveze.
Pera [pre 321 dan i 13 časova] Odgovori
Ovo je samo jedan u nizu od bezobrazluka i bahatosti.Manjak kontejnera,smeca svuda,sve je prljavo.Bito je da salju racune!
Wien [pre 321 dan i 2 časa] Odgovori
Geađanin je dužan da plati uslugu odnošenja smeća i propisno iznese na ulicu.

JKP čistoća je dužda da svo smeće odnese i obezbedi dovoljno kanti, ako već nose ljednom u nedelji.

U Beču toga nema, tu se smeće nosi češće i kanti ima dovoljno. To je EU !!!!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.