Komentara: 4
Pregleda: 1135

Jezerce u Dudovoj šumi zapušteno

Komunalno - (otpad, zagađenje, buka, javne površine) / Uređenje javnih okupljališta (dečja igrališta, parkovi, klupe)
03. mart 2021.
Postavi pištaljku!

PIŠTALJKA ZATVORENA!

08.03.2021. - Pištaljka #10684 je zatvorena uz sledeći komentar:

Odgovor Sekretarijat za komunalne poslove, energetiku i saobraćaj:

U okviru nadležnosti Sekretarijata za komunalne poslove, energetiku i saobraćaj , vrši se finansiranje i praćenje poslova na tekućem održavanju fontana i drugih javnih vodenih površina, među koje spada i jezero u Dudovoj šumi. Tekuće održavanje obuhvata čišćenje, osnovno održavanje opreme i instalacija, kao i zazimljavanje i odzimljavanje jezera. U okviru zazimljavanja jezera se ono u periodu oktobar-novembar prazni do nivoa zaštite instalacija u jezeru , dok se u toku aprila jezero odzimljava, prilikom čega se ono čisti od nečistoća, izmuljava i ponovo puni vodom.

Do uginuća ribica dolazi najčešće usled njihovog neadekvatnog hranjenja od stane posetilaca. Bačena hrana u jezero takođe utiče na kvalitet vode i dovodi do začepljenja filtera.

U cilju rešavanja navedenog problema, izdat je nalog, te su smeće i pobacane daske uklonjene, kao i uginule ribe iz jezera.

Za održavanje urbanog mobilijara oko jezera zaduženo je "JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje" Subotica koje je u petak, 5. marta, organizovalo i izvršilo popravku devastiranog mobilijara.

Tekst pištaljke:

Jezerce u Dudovoj šumi je zapušteno, voda se ne obnavlja, mrtve ribice plutaju, daske nabacane... tužna slika. Svega nekoliko godina je bilo ukras šume, vodilo se računa o njemu- zar smo ga vec zaboravili? Još jedna promašena investicija?

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 5 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.