• Pregleda: 12604

Isušivanje kelebijskog Majdana

Želeo bih da upozorim na isušivanje majdana na Kelebiji od strane kamiona koji vuku vodu sa crevima iz majdana danima. Nivo vode je primetno opao i doci ce do uništenja staništa životinja i biljaka, ukoliko se nastavi sa ispumpavanjem vode. Pozivam nadležne ustanove da zaustave uništavanje jedinog vodenog eko sistema na Kelebiji. Kelebijsko jezero je davno uništeno, zar treba i majdan da nestane?

15
DeusEx [pre 27 dana i 14 časova] Odgovori
Ne samo da treba isušiti Majdan, već poseći Kelebijsku šumu sve do jednog drveta. Kakva ekologija i zaštita životne sredine. Divlje deponije, septička jama (Palić), seča drveća i nelegalno odvoženje peska je odlika severa Bačke. Decenijama je ovo stanovišto (a i država) operisano od dodira sa prirodom. :(

Bilo bi lepo kada bi neko napravio video zapis ili fotografije tokom tih nelegalnih radnji.
Sasa [pre 27 dana i 14 časova] Odgovori
Ja sam takodje video veliki traktor koji vuce cisternu sa vodom. Prvo je isprao cisternu a zatim je napunio vodom. Otisao je putem prema naftasima.
Ovo je posao za rendzere i komunalnu policiju. Majdan je zasticeno podrucje, pa nek ljudi pocnu da rade svoj posao.
Martina [pre 27 dana i 13 časova] Odgovori
U cijoj nadleznosti je Majdan? Ko sme da ga eksploatise?
Fleki [pre 27 dana i 13 časova] Odgovori
Di cu ja terat auto i krosa onda?
MAKY [pre 26 dana i 23 časa] Odgovori
TREBALO BI INSPEKCIJU POSLATI DA TO UZIMANJE VODE ZAUSTAVE KAKO BI SE SPASLO STANISTA PTICA I RIBA KOJIH TAMO IMA (AKO IH JOŠ IMA)
C [pre 26 dana i 5 časova]
Nema tamo para da se uzme od građana, neće tamo inspekcija ići.
Trovach [pre 26 dana i 10 časova] Odgovori
Mislim da bi to jezero trebalo malo produbiti, jer se na njegovoj sredini moze hodati dok je voda do kolena. Taj izvadjeni pesak bi se mogao nasipati po obali i okolini. Dubina vode ne bi morala biti veca od 2 metra. Razmisljanje o biodiverzitetu vestacki napravljenog jezera nije bas logicno, jer su se suncice vec prenamnozile, a iako bih mozda ponekad pozeleo tamo da pecam, mislim da bi bilo bolje da tamo bude jedno veoma cisto kupaliste.
Trovach [pre 24 dana i 11 časova]
Jos nesto. Vec je poduze vreme susa i opada nivo podzemnih voda, a od toga zavisi i nivo vode u Majdanu. Kao sto sam rekao, produbljivanjem jezera bi se taj problem ublazio, a nasipanjem izvadjenog peska na nize delove oko jezera bi se ublazilo plavljenje priobalja tokom kisnih godina. Mislim da je efekat ispumpavanja vode iz jezera veoma mali, ali bi se i to ublazilo na prethodni nacin.
chez [pre 26 dana i 8 časova] Odgovori
kamioni su i napravili majdan! isti ce da mu i presude.. sto se tice sume, vise je gorela za 1 maj od strane gradjana nego sto je posecena, kraj price oko sume i majdana...
W I E N [pre 25 dana i 13 časova] Odgovori
Boli nadlezne dupe za Majdan, prirodu i sve ostalo. Ako oni nemaju koristi onda se sve moze raspasti!!!! To vam je SNS!!! Glasali ste, dobili.
Ako su otvorili branu i potopili manastir, onda im je Majdan sitnica.
AlwaysUltra [pre 24 dana i 13 časova]
Ma da , prethodne vlasti su bas \'\'brinule\'\' , nevolje su pocele s SNS.
Do tada je ovde bila Svedska ...
Ivan [pre 20 dana i 20 časova]
@ALWAYSULTRA Dok god razmišljamo "kakvi su bili prošli ovi su još i dobri" nikada nećemo biti Švedska. Valjda je logično da težimo ka boljem, a ne stalno da se osvrćemo na prošlost.
W I E N [pre 11 dana i 19 časova]
Ne gleda se sta je bilo pre, nego sta se moze uciniti za bolje sutra.
Sve dok snopovi budu gledali i spominjali kako je bilo 90tih, pa vreme demokrata itd do tada ce biti unisten majdan i jos mnogo kulturnih dobara na podrucju cele Srbije. Pravi uspeh je gledati ispred sebe, sačuvati ono što imamo i napraviti još nešto novo i korisno!
B [pre 11 dana i 25 minuta]
Boli njih dupe za sve sto im ne donosi lovu, guglajte Valjevska Gracanica, guglajte jezero Zaovine...
Jasna [pre 24 dana i 19 časova] Odgovori
Slikano
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.