• Pregleda: 4732

Isprekidana linija kod glavne autobuske?

"Ukinuta" je isprekidana linija kod glavne autobuske. Auti koji (Senćanskim putem) dolaze iz pravca centra grada prema Pioniru više ne mogu da naprave polukružno okretanje kod glavne autobuske.

Stanari koji žive u zgradi preko puta autobuske više ne mogu, tokom izlaska sa parkinga, da idu levo ka centru grada nego su primorani da idu pola kilometra desno da bi se okrenuli u pravcu ka centru grada.

Pre par meseci je bio sitan udes gde je jedan auto (koji se kretao iz pravca centra grada ka Pioniru) od pozadi malo kvrcnuo drugi auto (sa prikolicom) koji je iz desne trake (zbog prikolice) radio polukružno kretanje kako bi se okrenuo ka centru grada.

Imam utisak da se linije i znakovi na putevima menjaju nakon što se desi neki udes. Nije pravedno da zbog jednog skroz sitnog udesa (i nepažnje jednog vozača) kod glavne autobuske bude ukinuta isprekidana linija..

12
Zx [pre 163 dana i 23 časa] Odgovori
Totalni nonsens!
Sanja [pre 163 dana i 22 časa] Odgovori
Pistaljka ima smisla i podrzavam je. Svaka osoba koja cesce ide na autobusku stanicu iz pravca centra moze da potvrdi da je polukruzno skretanje potrebno, kao i svaki taksista koji vozi putnike na istu stanicu.
Davor [pre 163 dana i 18 časova] Odgovori
Mozda su samo radnici koji su farbali,malo zeznuli...Ne bi me čudio
sofi [pre 162 dana i 7 časova] Odgovori
Zaista jedno od retkih zapažanja koja potpuno podržavam. Evo samo jednog primera nekoga ko iz Kertvaroša taksijem dolazi na stanicu. Taksista mora da ga vozi ili dužim putem pored škole 10. oktobar i Pionira ili da prođe pored stanice i napravi polukružno okretanje 500 metara od nje te se vrati nazad. Koliko to poskupljuje cenu taksi prevoza. Drugi primer je neko ko sa Karađorđevoj puta dolazi na stanicu ne može to učiniti ulicom Đure Đakovića ili iz Štrosmajerove i M. Gorkog već mora proći kroz pola Bajnata ulicom B. Radića i onda nekom od poprečnih izaći na Senćanski put ali to nikako ne mogu biti ni S. Marinković ni Kumičićeva.
stipan [pre 162 dana i 6 časova] Odgovori
pa nista, uzmi kefu i kanu crne farbe i resi stvar...
Mesec [pre 162 dana i 1 čas] Odgovori
Po celom gradu na trotoarima, zelenim površinama ima bahato i bezobzirno isparkiranih automobila. Nekima je trotoar redovan podrazumevan parking. Da li nadležni imaju sluha i volje da nešto tu promene? Da nam grad počne ličiti na urbanu kulturnu sredinu...
S2 [pre 161 dan i 18 časova] Odgovori
Ista situacija je i kod sledećeg semafora, kod srednje škole Ivan Sarić. Ako dolazite iz pravca centra grada, u pokušaju da skrenete levo, na parking pored škole - naići ćete takođe na punu liniju! Ne postoji propisan način da uđete na taj parking, a sa njega smete izaći samo udesno. Ovo, kao i slučaj iz pištaljke su samo kap u moru "čudnih" rešenja saobraćajne signalizacije u gradu.
lalo [pre 156 dana i 19 časova]
sve se moze kad se hoce, produzis do benzinske i napravis polukruzno i vratis se na parking ili isto to ali prodjes oko vojvodjanske banke, nego ste svi postali gospoda jos samo da vam ruse i zidove da udjete direkt u prodavnice!
Damir [pre 161 dan i 17 časova] Odgovori
Isto tako su iz pravca grada prema Aleskandrovu. Postavili punu liniju da ne smes da skrenes na Spartakov stadion i kod Medicinske ne smes levo ka gradu vec kod Vet.zavoda da radis polukruzno da bi se vratio za grad ili na stadion.
Stefan [pre 161 dan i 16 časova] Odgovori
Pricas o stanarima koji ostavljaju aute na sencanskom putu u spoljnoj traci?? Za te stanare nije bezbedno da seku 2 trake posto im je poznavanje saobracajnih propisa spansko selo, zato neka se ukljuce i produze 100 metara(malo si ga preterao sa tim pola kilometara) i neka iz Brace Radica odu u centar.
lalo [pre 156 dana i 19 časova]
tako je Stefane i upravu si! samo da vozaci znaju propise, evo ovo pise u zakonu!

Члан 36.
На путу за саобраћај возила у оба смера на коме постоје најмање четири саобраћајне траке, возач не сме возилом да се креће, од­носно прелази на коловозну траку намењену за саобраћај возила из супротног смера.
tako da puna linija treba da bude tamo, a mozda je pre greskom bila isprekidana linija.
______ [pre 160 dana i 6 časova] Odgovori
Polukružno mnogi vozači rade bez obzira što je puna linija, a što se tiče saobraćajki, nije to bila jedina, često dolazi do saobraćajki na tom mestu. Da li je trebalo staviti punu liniju ili ne, i da li to mnogo smeta? Ne bi rekao. Živim u toj zgradi i uvek idem desno pa na braće radić i dalje prema centru. Nije smak sveta ako treba otići dve ulice dalje. A ljudi iz kertvaroša mogu i preko pionira. Tako se izbegnu semafori, a putovanje vremenski bude možda čak i kraće.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.