Komentara: 14
Pregleda: 1900

Išarana parking tabla u Đure Đakovića

Gradski prevoz / parking
13. avgust 2019.

Vandala i ovih grafiti baraba imamo od ranije, to nije novo, ali primetio sam da je jedan od znakova išaran i izlepljen pa mislim da bi se neko trebao pozabaviti sa time. Znak je preko puta Grin fuda.

To je jedna stvar, a iskoristiću priliku da za ovu temu sugerišem da se tabelu umesto na ćirlica, latinica i mađarskim da bude i na engleskom, možda i nemačkom. Jako puno stranaca dolazi u naš grad i očigledno je da imaju problem da razumeju naš jezik a ove table im svakako ne pomažu. SUper što ima novi sistem za onlajn plaćanje, ali ako neko nije u mogućnosti da se nakači na net ili nije informatički pismen, šta onda? Em trafike gde se prodaju kartice nisu jasno obeležene em je tu jezička barijera

PIŠTALJKA ZATVORENA!

Pištaljka #8650 je zatvorena uz sledeći komentar...

Poštovani, Na vertikalnom znaku preko puta green food-a zamenjena je nalepnica što ilustruje fotografija koju vam dostavljamo. Natpis na obaveštajnim tablama parking zona ispisan je na tri jezika i pisma u skladu sa Statutom grada Subotice. Parkomati koji su postavljeni oko tržnog centra "Buvljak" i na Trgu Slobode i preko kojih se može platiti parking bankarskim karticama koriste višejezične poruke uključujući i na engleskom jeziku. Nadalje, grad Subotica je jedan od 800 gradova iz Evrope u kojima se može koristiti easypark aplikacija za korišćenje usluge parkinga mobilnim telefonom. Navedena usluga, koja opslužbuje vozače pametnim načinima plaćanja parkiranja, po izboru korisnika-vozača, takođe se može koristiti na više jezika uključujući i na engleskom ili nemačkom jeziku. S poštovanjem, JKP “Parking”
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.