Komentara: 1
Pregleda: 967

Igralište pored škole na Radijalcu nikad prljavije i opasnije!

Komunalno - (otpad, zagađenje, buka, javne površine) / Uređenje javnih okupljališta (dečja igrališta, parkovi, klupe)
01. maj 2021.
Postavi pištaljku!

Tekst pištaljke:

Igralište pored Zmaj škole na Radijalcu je veoma frekventno igralište, kako za one kojima je namenjeno, tako i za one koji su odavno prerasli ovaj vid zabave. Naime, godinama se ovde uveče okuplja omladina koja stvara izuzetnu buku, ali to je manji problem. Veći problem je prljavština koju ostavljaju za sobom, opušci, razbijene flaše, papiri, a ponekad i igle. Trenutno je ceo teren posut sitnim komadićima stakla koje krcka pod obućom. Pitanje je, sta će se desiti ako se neko od dece saplete i padne na isto to staklo? Nedavno je postavljena nova tabla sa pravilima ponašanja, medju kojima je stavka da se kućni ljubimci ne smeju uvoditi na igralište, pretpostavlja se, da ne bi obavljali nuždu gde se deca igraju. Unutrašnjost lokomotive na istom igralištu, predstavlja javni wc za razna lica, što se može videti na jednoj od priloženih slika.

Na celom igralištu postoji jedna ljuljaška, koja nije adekvatna za sve uzraste dece. Najadekvatnija je za tinejdžere koji je redovno zauzimaju, i uopšte ne obraćaju pažnju da li neko od male dece želi da se ljulja na istoj. Čak ulaze i u konflikt ako se zamole da oslobode ljuljašku.

Ko je nadležan za sredjivanje ovog igrališta i za poboljšanje sadržaja, pošto mesecima nije očišćeno?

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 5 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.