Komentara: 3
Pregleda: 2965

Đaci i prevoz autobusom

Gradski prevoz / parking
03. septembar 2019.

Poštovani!

Počela nova školska godina za đake, mnogi od nas roditelja je prinuđena da šalje svoju decu u školu sa autobusom. Ali oni ne zadovoljavaju kriterijume za đake nižih razreda pošto ne mogu dohvatiti dugmić koja upozovara vozača da stane na željenu stanicu. A u slučaju da ima dugmić dole taj nije u funkciji ili je sa izolir trakom zalepljena da se ne može stisnuti. Molim nadležne da reaguju na ovaj problem i treba da se prilagode đacima nižih uzrasta. Putnici nisu uvek voljni da stisnu gornje dugme đacima. 

PIŠTALJKA ZATVORENA!

Pištaljka #8723 je zatvorena uz sledeći komentar...

Poštovani,
Slažemo se da postoje vozila, u pogledu korišćenja tastera za najavu izlaska iz vozila, koja nisu najbolje tehnički rešena sa stanovišta učenika osnovnih škola. Gde su postojali tehnički uslovi da se tasteri spuste niže to je već i urađeno prethodnih godina međutim postoje vozila kod kojih to nije moguće uraditi, a reč je o vozilima starije proizvodnje to jest o vozilima koja su na kraju svog eksploatacionog veka.

Već nekoliko godina unazad, prilikom nabavke novih autobusa, poseban se akcenat stavlja na ergonomiju putničkog dela a to znači (pored sedišta, rukohvata, klimatizacije i niskog ulaza u vozilo) da broj i položaj tastera za izlazak iz autobusa mora biti takav da odgovara najširem dijapazonu korisnika javnog prevoza.

Na osnovu prijave putnika izvršićemo još jednu kontrolu tastera za najavu izlaska iz vozila i ukoliko je neki od tastera oštećen isti će biti zamenjen.

S poštovanjem.
Saobraćajna služba JP „Subotica-trans“
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.