• Pregleda: 2128

Da Zaštitnik građana radi savesno i nepristrasno?

I pored više puta skrenute mu pažnje, da po članu 2 Odluke o Zaštitniku građana grada Subotice nema pravo uvida isključivo u rad Skupštine, Gradskog veća i Gradonačelnika, zaštitnik građana "nedodirljivim" smatra i Savet za zdravlje, čime je i sam zaslužan za činjenicu da se predmetu, započetom pred Savetnikom za zaštitu prava pacijenata još u januaru 2017.godine ni posle dve godine ne nazire kraj.

Nasuprot navodnoj nenadležnosti nad radom i uvidom u odluke, zaštitnik građana je upravo na jednostranim izjavama i zaključcima Saveta za zdravlje, inače neutemeljenim na činjeničnom stanju, zasnivao (a zasniva i dalje!?) stav da je, navodno, "utvrdio da nema povrede prava ili drugih nepravilnosti u radu pomenutog skupštinskog tela". Između ostalog, da se istinito utvrde relevantne činjenie, postupak okonča u primerenom roku, kao i da mi se u skladu sa zahtevom omogući aktivno učestvovanje u radu sednice-a.

Predočeno, suprotno zakletvi da će postupke voditi savesno i nepristrastno, Zaštitnik građana Grada Subotice u oličenju Zlatka Marosiuka pravda subjektivnim viđenjem vlastitog imuniteta, odnosno navodne neodgovornosti za svoj rad. Naprotiv!

3
ROKI [pre 171 dan i 5 časova] Odgovori
Obratite se republičkom i pokrajinskom zaštitniku. Svi su oni politički korektni i podobni ali bar da se izađe sa lokala.
Neko [pre 170 dana i 19 časova] Odgovori
Autoru pistaljke, vise puta sam imao priliku obracati se Zastitniku gradjana gospodinu Zlatku i sve sto bih imao reci za njega su iskljucivo reci pohvale, smatram da covek veoma savesno i profesionalno radi svoj posao
komarac [pre 170 dana i 3 časa] Odgovori
Kad se nešto javno piše, onda nije loše da se shvati šte, jer u suprotnom...
meditativne refleksije u navedenom spisu, nisu a priori pregnentne ambicijom konačnosti mišljenje, a sve to u manifestacionoj prepoznatljivosti forme odgovora.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.