• Pregleda: 2139

Čest nestanak struje u Gundulićevoj ulici

U poslednjih 4 meseca nestane struja barem jednom u dve nedelje. Na poziv gde može da se prijavi da se to često dešava, odgovor je da će struja doći za pola sata.

Prilikom nestanka struje,još se 4,5 puta struja vraća i nestaje na sekundu, i onda sat vremena nema struje. Prvo ,pokvariće se svi uređaju,kućanski aparati.

Drugo, verovatno je kvar veći i treba se time pozabaviti malo konkretnije, ali nema kome to da se kaže ili prijavi.

PIŠTALJKA ZATVORENA!

Pištaljka #9361 je zatvorena uz sledeći komentar...

Poštovani,
Na osnovu analize rada dela elektrodistributivnog sistema koji napaja Gundulićevu ulicu električnom energijom, ustanovljeno da je u poslednja 4 meseca bilo prekida i to dana 22.11.2019., 25.12.2019., 14.02.2020. i 24.02.2020.god. Svi prekidi su kratkotrajni i nastaju usled prolaznih kvarova na dalekovodu. Zbog navedenih kvarova nastajali su kratki prekidi u napajanju električnom energijom, beznaponska pauza je trajala 0,3 i 15 sekundi što odgovara brzom i sporom automatskom ponovnom uključenju (APU), što je prema Pravilima o radu distributivnog sistema i dopušteno. Ogranak Elektrodistribucija Subotica sagledava problem i u najkraćem roku će otkloniti eventualne nedostatke. Za planirane prekide Vas obaveštavamo, ne planirane prekide napajanja električnom energijom ne možemo predvideti i nastaju usled dejstva automatskih uređaja za zaštitu naših elektroenergetskih postrojenja.

Želimo da naglasimo da po pitanju sigurnosti snabdevanja električnom energijom nije moguće garantovati 100% pouzdanost napajanja. Ovo je u skladu sa odredbama Uredbe o isporuci i snabdevanju električnom energijom (od 12.07.2013.) definisanim u članu 26: „Operator sistema može, bez prethodne najave, privremeno ograničiti ili prekinuti isporuku električne energije korisnicima sistema zbog kvara u sistemu, ili preopterećenja i drugih nepredviđenih slučajeva, u trajanju do dva sata. Izuzetno, operator sistema može bez prethodne najave ograničiti ili prekinuti isporuku korisnicima sistema i duže od dva sata, u slučajevima dejstva više sile i u drugim nepredviđenim slučajevima koje operator sistema nije mogao predvideti ili čije posledice ne može otkloniti“.

Zbog napred navedenog Elektrodistribucija Subotica ne može garantovati da u budućnosti neće dolaziti do neplaniranih prekida u snabdevanju Vaših objekata električnom energijom usled delovanja automatskih zaštitinih uređaja u našim elektroenergetskim objektima. Takođe napominjemo da na osnovu Pravila o radu distributivnog sistema (od 13.07.2017.) tačka 2.3.5 „na korisniku je odgovornost da ugradi dodatnu opremu u svoj objekat u cilju zaštite tehnološkog procesa za slučaj pojave poremećaja u distributivnoj mreži“.

S poštovanjem,

Elektrodistribucija Subotica

8
Oi! [pre 41 dan i 18 časova] Odgovori
Идентичан проблем смо имали у железничком насељу. Годинама је трајало, а сазнао сам да је трафо преоптерећен и да док се нешто не уради на њему, ситуација се неће променити. Не знам каква је ситуација сада јер више нисам у Суботици.
На жалост, мислим да једино можете да се надате да ће се нешто променити. Ево, сад ће избори, можда покушају покупити који поен радом на трафо станици.
Resenje [pre 40 dana i 23 časa] Odgovori
Identicno je bilo proslog leta u Novom Gradu i samo su lagali i lagali iiii lagaliiii. Uvek su imali glupe izgovore. Posle je bio godisnji servis trafoa i mislim da je onda prestala da odlazi struja.
Komsinica [pre 39 dana i 22 časa] Odgovori
I u Zadarskoj je isti problem. Nama se i pokvatio termostat za gas.
Nadam se da ce se resiti problem!
Dux [pre 37 dana i 18 časova] Odgovori
MZ Ker takodje prosle nedelje nekoliko puta , identično nestaje pa dolazi 4-5 puta na sekundu i posle sat dva nema struje
Devix [pre 36 dana i 13 časova]
Goreo je trafo na Prozivci kod pijace tada..

Uvek pišite tačan minut kada dođe do ne najavljenog ispada, i dužni su vam popraviti svaki uređaj koji crkne, tj nadoknaditi štetu (refundirati račun koji ste platili nekom majstoru).
Dux [pre 34 dana i 14 časova]
Srećom nema štete ... a to sa nadoknadom je uredu ako može, nadam se da nije komplikovana procedura ako se to desi ;)
Kalesu [pre 37 dana i 7 časova] Odgovori
Pre dosta vremena ova tema je već bila u jednoj pištaljci i jedan naš sugrađanin je tada opisao zanimljiv postupak, kojim je efikasno ovo rešio: pokupio je, sa interneta, sve moguće mail adrese raznih rukovodilaca EPS u Novom Sadu (ili Beogradu, nisam siguran, možda oboje) i svima poslao žalbu i opis problema sa strujom. Tvrdio je da se sve, ubrzo, rešilo i nikada se više nije ponovilo. Sreća da stanujemo u istoj mesnoj zajednici i sam sam, tada, potvrdio efikasnost tog postupka. No, i ovde (Mali Radanovac) se, u skorije vreme, ponekad dešavaju ispadi, ali nisu česti.
Bivšika [pre 35 dana i 15 časova] Odgovori
Nema se para za redovne remonte...
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.