Komentara: 8
Pregleda: 2431

Čest nestanak struje u Gundulićevoj ulici

Ostalo / Neki drugi problem (ostalo)
25. februar 2020.
Postavi pištaljku!

PIŠTALJKA ZATVORENA!

25.02.2020. - Pištaljka #9361 je zatvorena uz sledeći komentar:

Poštovani, Na osnovu analize rada dela elektrodistributivnog sistema koji napaja Gundulićevu ulicu električnom energijom, ustanovljeno da je u poslednja 4 meseca bilo prekida i to dana 22.11.2019., 25.12.2019., 14.02.2020. i 24.02.2020.god. Svi prekidi su kratkotrajni i nastaju usled prolaznih kvarova na dalekovodu. Zbog navedenih kvarova nastajali su kratki prekidi u napajanju električnom energijom, beznaponska pauza je trajala 0,3 i 15 sekundi što odgovara brzom i sporom automatskom ponovnom uključenju (APU), što je prema Pravilima o radu distributivnog sistema i dopušteno. Ogranak Elektrodistribucija Subotica sagledava problem i u najkraćem roku će otkloniti eventualne nedostatke. Za planirane prekide Vas obaveštavamo, ne planirane prekide napajanja električnom energijom ne možemo predvideti i nastaju usled dejstva automatskih uređaja za zaštitu naših elektroenergetskih postrojenja. Želimo da naglasimo da po pitanju sigurnosti snabdevanja električnom energijom nije moguće garantovati 100% pouzdanost napajanja. Ovo je u skladu sa odredbama Uredbe o isporuci i snabdevanju električnom energijom (od 12.07.2013.) definisanim u članu 26: „Operator sistema može, bez prethodne najave, privremeno ograničiti ili prekinuti isporuku električne energije korisnicima sistema zbog kvara u sistemu, ili preopterećenja i drugih nepredviđenih slučajeva, u trajanju do dva sata. Izuzetno, operator sistema može bez prethodne najave ograničiti ili prekinuti isporuku korisnicima sistema i duže od dva sata, u slučajevima dejstva više sile i u drugim nepredviđenim slučajevima koje operator sistema nije mogao predvideti ili čije posledice ne može otkloniti“. Zbog napred navedenog Elektrodistribucija Subotica ne može garantovati da u budućnosti neće dolaziti do neplaniranih prekida u snabdevanju Vaših objekata električnom energijom usled delovanja automatskih zaštitinih uređaja u našim elektroenergetskim objektima. Takođe napominjemo da na osnovu Pravila o radu distributivnog sistema (od 13.07.2017.) tačka 2.3.5 „na korisniku je odgovornost da ugradi dodatnu opremu u svoj objekat u cilju zaštite tehnološkog procesa za slučaj pojave poremećaja u distributivnoj mreži“. S poštovanjem, Elektrodistribucija Subotica

Tekst pištaljke:

U poslednjih 4 meseca nestane struja barem jednom u dve nedelje. Na poziv gde može da se prijavi da se to često dešava, odgovor je da će struja doći za pola sata.

Prilikom nestanka struje,još se 4,5 puta struja vraća i nestaje na sekundu, i onda sat vremena nema struje. Prvo ,pokvariće se svi uređaju,kućanski aparati.

Drugo, verovatno je kvar veći i treba se time pozabaviti malo konkretnije, ali nema kome to da se kaže ili prijavi.

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.