Komentara: 6
Pregleda: 9281

Čardak ni na nebu ni na zemlji u centru grada

Putna i građevinska infrastruktura (udarne rupe, saobraćajna signalizacija, staze...) / Građevinski problemi (oštećeni i ruševni objekti, oronula fasada)
30. jul 2020.
Postavi pištaljku!

PIŠTALJKA ZATVORENA!

06.08.2020. - Pištaljka #9876 je zatvorena uz sledeći komentar:

Odgovor Sekretarijata za inspekcijsko nadzorne poslove Grada Subotice:

Ovim putem vam dajemo odgovor o preduzetim radnjama i merama od strane građevinske inspekcije u vezi bespravne nadogradnje stambene zgrade za kolektivno stanovanje na uglu ulice Arsenija Čarnojeviča br. 2-4 i Kumanovske br.2 u Subotici.

Građevinski inspektor izvšio je inspekcijski nadzor nad pomenutim objektom dana 26.05.2020. godine kada je utvrdio da ja predmetnu nadogradnju investitor radova započeo i vršio za vreme vanrednog stanja i da ne poseduje građevinsku dozvolu. Na licu mesta su sačinjene fotografije i zapisnik i odmah su zapisnički obustavljeni radovi na daljoj izgradnji. Pokrenut je upravni postupak protiv investitora, u okviru tog postupka Rešenjem od 02.06.2020. godine, potvrđena je obustava radova i naloženo je investitoru da u roku od 60 dana izvrši uklanjanje svih bespravno nadograđenih delova zgrade i zgradu vrati u pređašnje stanje, rok za izvršenje još nije istekao.

Nakon ovog izdato je Rešenje o zatvaranju gradilišta i gradilište je zatvoreno 05.06.2020.o čemu je sačinjen poseban zapisnik i fotodokumentacija.Kontrolni inspekcijski nadzor izvršen je 31.07.2020. godine, prilikom istog je utvrđeno da investitor, nakon obustave radova od 26.05.2020. godine, nije nastavio izgradnju, i da još nije pristupio izvršenju naloga datog Rešenjem, odnosno nije uklonio bespravno nadograđene delove objekta i nije pristupio vraćanju objekta-zgrade u prethodno stanje.

Protiv investitora se shodno Zakonu o planiranju i izgradnji kao kaznena mera podnosi krivična prijava.

Tekst pištaljke:

U centru grada, u Kumanovskoj ulici, kod Pravoslavne crkve, odmah iza vulkanizera u toku je gradnja objekta koji predstavlja pravo ruglo. Bez ikakvih oznaka i tabli se dograđuje sprat na kući. Gde je građevinska inspekcija da izvrši proveru i naloži vraćanje u pređašnje stanje?

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.