Komentara: 9
Pregleda: 2824

Biciklistička staza kod bolnice

Ostalo / Neki drugi problem (ostalo)
01. jul 2011.
Postavi pištaljku!

Tekst pištaljke:

Ovako je tekla prepiska:

* * * * *

Poštovana gospođo D, Rado ću se odazvati velikom spremanju Subotice, tačnije, svoje mesne zajednice Aleksandrovo, ali Vas molim jedno. Naime, već nekoliko puta smo se obraćali Čistoći i zelenilu, raznim komunalnim službama, svojoj mesnoj zajednici, Medicinskoj školi, Bolnici ali niko dosad još nije uzeo da završi stvar. Radi se o delu biciklističke staze na Beogradskom putu, od Bolinice do Medicinske škole. Taj deo je nekoliko puta bio saniran zbog pucanja vodovodnih cevi i pretežno se zadržava voda. Prilikom košenja trave od Čistoće i zelenila radne mašine godinama nanose blato i travu na taj deo biciklističke i vrlo često dolazi do "proklizavanja" biciklista i padova. Ta deonica biciklističke staze i trotoara je izuzetno frekfentna jer prolaze i korisnici Bolnice i đaci medicinske škole i stanovnici mesne zajednice Aleksandrovo i svi oni koji rade iza te deonice. Taj deo je maltene potpuno zanemaren ako izuzmemo košenje trave, jer već godinama niko nije "prošao" lopatom i pokupio ostatke blata i lišća koji se sezonski nakupljaju. Dodatni problem sad predstavljaju i grane drveća koje su se spustile, pa biciklisti bukvalno voze slalom sa preprekama, izbegavajući proklizavanje, sudar sa pešacima i drugim biciklistima i opasnost da onaj iz suprotnog smera naleti na njega jer ne vidi od grana. Iz službi koje sam kontaktirala svi kažu da to nije njihova nadležnost ili da nemaju raspoložive ljude. Molim Vas da ovu akciju iskoristimo i da uradimo stvari koje inače godinama zanemarujemo. PA JOS JEDNOM. Obraćam Vam se na Vaš e mail jel mi se čini da ovaj prethodni e mail koji sam poslala ili nije niko pročitao ili nikog ne zanima. Nadam se da će te vi prepoznati problem i rešiti ga najbrže što se može. Znate, malo ispadne, da se izrazim žargonski, jadno, da se deca, omladina i građani uopšte odazovu akciji, pokupe smeće sa deonica Beogradskog puta a da služba koja posle to treba da to pokupi i očisti ono što rukama ne može, ne odradi svoj posao!!! Da li uopšte neko kontroliše šta oni rade i kako ostave iza sebe posle košenja trave i "čišćenja". Kada ste Vi zadnji put prolazili, ne automobilom nego peške tim putem!? Ona strana do bivšeg Zipera je puna šiblja koje raste iz zidova, otpadaka na sve strane... SRAMOTA. Molim Vas još jednom uradite da ovaj deo izgleda bar približno kao gradske ulice, ovo nisu mesta gde snima kamera ali jesu mesta gde građani prolaze peške ili biciklama! Unapred zahvalna, sugrađanka iz Sandora.

* * * * * ODGOVOR:

S. D. (13.jun.2011.)

Poštovana gospođo B., zahvaljujem Vam se što ste se javili i ukazali na problem, nadležnoj komunalnoj službi prosleđen je vaš dopis, te ćemo nakon njihovog izveštaja preduzeti sve da se otklone problemi na koje ste nam ukazali. S poštovanjem, S. D.

* * * * *

E sad, da smo svi ovako "ažurni" kao ova služba ne znam gde bi nam bio kraj!!!

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.