Komentara: 20
Pregleda: 3216

Bicikli i motori na Korzou, u pešačkoj zoni

Putna i građevinska infrastruktura (udarne rupe, saobraćajna signalizacija, staze...) / Biciklističke i pešačke staze, pešačke zone
28. septembar 2020.
Postavi pištaljku!

PIŠTALJKA ZATVORENA!

06.10.2020. - Pištaljka #10194 je zatvorena uz sledeći komentar:

Odgovor Sekretarijata za inspekcijsko nadzorne poslove:

Komunalna inspekcija, uz asistenciju komunalne milicije, u više navrata je u toku letnjeg perioda vršila kontolu kretanja u pešačkoj zoni a samim tim i kontrolu kretanja biciklista, takođe su vršene zajedničke kontrole sa policijskom upravom kada je u velikom broju i izvršeno sankcionisanje lica koja se kreću biciklima ili električnim biciklima po pešačkim zonama.

U narednom periodu će se nastaviti sa kontrolama kretanja u pešačkoj zoni.

Tekst pištaljke:

Nisam siguran u čijoj je nadležnosti kontrola saobraćaja u pešačkoj zoni Korzo, ali sam siguran da je većina pesaka u navedenoj zoni imala blizak susret sa nekim biciklistom, motoristom, vozačem trotineta...

Danas je u toku prepodneva jedan vozač bicikla neprimerenom brzinom za pešačku zonu, bez kocenja, pregazio jedno malo kuče koje su na povodcu šetale dve devojčice. Dotični gospodin nije čak ni upitao da li je sve u redu, nego je bez stajanja nastavio svoju sumanutu vožnju prema Gradskoj biblioteci.

Danas je u pitanju bio mali pas koji je deo nečije porodice, sutra ce biti nečije dete! Dokle će razni vozači kroz pešačku zonu prolaziti bez kazne?!

Kancelarije Komunalne policije su u samom centru grada i sve se dešava pred njihovim očima, ali oni verovatno nisu nadležni, kao i u većini takvih slučajeva... Šta treba da se desi pa da neko od nadležnih preduzme neke korake za zaštitu pešaka u pešačkoj zoni?

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.