• Pregleda: 8639

Bahato parkiranje kod kvantaške pijace

Zašto se konstantno toleriše ovakvo bahato parkiranje preko trotoara i na zelenoj površini. Mene lično najviše brine bezbednost dece koja zbog bahatih vozača moraju da izađu na put da bi obišla vozila. U gradu se kažnjavaju i odnose vozila čak i kad ne ometaju nikoga, ali su nepropisno parkirana, a ovde se ovo konstantno toleriše. 

PIŠTALJKA ZATVORENA!

Pištaljka #9227 je zatvorena uz sledeći komentar...

Poštovani,

U toku je pojačana kontrola zaustavljanja i parkiranja vozila na javnoj zelenoj površini i pešačkoj zoni kod Kvantaške pijace u Subotici, te se vrši prinudno izvršenje uklanjanja vozila upotrebom specijalnog vozila "Pauk".

S poštovanjem,

Sekretarijat za inspekcijsko-nadzorne poslove

44
Miki [pre 65 dana i 20 časova] Odgovori
Dodji na kvantaš autom pa ćeš i sam parkirati baš tamo kao na slici jer jednostavno nema se gde drugde parkirati. Problem je nedostatak parkinga iz tog problema mastaje nepropisno parkiranje. Ima jedan vrlo mali broj parking mesta koja su uvek puna.
ČINJENICA [pre 63 dana i 23 časa]
S jedne strane preko sedamdeset hiljada, tačnije 72958 pregleda, na desetine izjava saučešća, komentara i lajkova "za" i "protiv" navodne krivice nedavno nastradale sugrađanke E.S, /22/, a sa druge po ko zna koji put pravdanje bahatog, primitivnog, necivilizacijskog...parkiranja na pešačkom trotoaru navodnim nedostatkom parking mesta. Meni, za druge ne znam, to "miriše" na dvoličnost iliti licemerje.
Kvantas [pre 63 dana i 17 časova]
Da al ti sto se parkiraju su u kafani na cosku a ne na pijaci a i sve radnici eletrovojvodine i razni stranacko drzavni sluzbenici
Milan [pre 65 dana i 18 časova] Odgovori
Tako isto je i ispred kuce u ulici Dragise Misovica 5. gde podstanari parkiraju preko trotoara i ne moze se proci sem da se izadje na put. I tako je svaki dan barem u zadnje 3 godine koliko zivim na Prozivci. Tamo zive podstanari ali gazda ocigledno tolerise takvo ponasanje dok ne budu prijavljeni.
Resenje [pre 62 dana i 22 časa]
Znate kako kad nemoze milom onda "silom".
Da mu dignes brisac i ostala jednostavna upozorenja nece uroditi plodom.
Naravno necemo se tuci, nego sobzirom da su vozila na trotoaru VI IMATE PRAVO DA PREDJETE PREKO NJIH!
dakle ako ste mladja osoba i nije vam tesko popeti se na auto, vi slobodno predjite preko njega.
Ovo govorim za slucaj ovakvog bahatog parkiranja, gde iste osobe svesno cine isto iz dana u dan.
HAJDUK [pre 65 dana i 17 časova] Odgovori
Podržavam pištaljku ! Dodao bih još : ceo grad nam je pun bahatih vozača koji parkiraju gde stignu . Ne razumem rukovodstvo grada ako već i ne odnose automobile , zašto barem ne pišu kazne ? To bi bila čista zarada .
magnum [pre 65 dana i 5 časova] Odgovori
deca i sa druge strane mogu da obiđu auto
MHZ [pre 65 dana i 2 časa] Odgovori
Ne znam koji dan ste ovo slikali, ali npr. pogledajte nedeljom kolika je guzva, rano jutro mali parking pored pijace je vec pun, jednostavno ste prinudjeni da se parkirate bas tamo (ako ima mesta).
Trotoar imate i na drugoj strani koji je odvojen stubovima, znaci mnogo bezbedniji.
Po meni gore je kad se parkiraju pored tih stubova na cesti, i ovako je ulica uska, pa onda cekate jedan na drugog kako bi mogli proci.
Posto je svega ovog i policija svesna eto, zato ne kaznjava.
To bi trebao grad da prosiri cestu do trotoara, do kraja ulice, pa bi se moglo horizontalno parkirati.
Kvantas [pre 63 dana i 17 časova]
Da al ja svaki dan prolazim tamo i uvek je isto cak u 4 popodne tako da nemojte nalaziti izgovore vise kultura u gradu je otisla u nemacku zajedno sa svim normalnim suboticanima
Resenje [pre 62 dana i 22 časa]
Niste u pravu. Trotoar je za pesake a ne za automobile!!!
Ako bas morate i nemate gde zasto se ne bi parkirali izmedju trotoara i ulice, dakle paralelno sa ulicom.

Koristeci vasu logiku: AUTO MOZETE PARKIRATI I U NEKOJ ULICI DALJE BEZ DA BLOKIRATE TROTOAR I RAZLJUTITE NEKOGA! bICE BEZBEDNIJE I PO PESAKE I PO VAS AUTO!
HAJDUK [pre 65 dana i 51 minut] Odgovori
Podržavam pištaljku ! Dodao bih još : ceo grad nam je pun bahatih vozača automobila koji parkiraju gde i kako hoće . Ako već " pauk " ne može sve da postigne , gde su nam komunalni policajci da pišu kazne ? Od ovoga bi se lepo mogla napuniti kasa , a komunalni policajci bi mogli malo odmoriti od saletanja baka na pijacama , i šetati malo ( za promenu ) , zdravo je ...
Resenje [pre 62 dana i 22 časa]
Komunalni policajci? Ja se stvarno pitam koja je njihova svrha osim da primaju platu?
Kad treba nesto da se resi oni nemogu ili prebacuju loptu drugom.

Primer parkiranja.
Kod buvljaka imate ulicu koja se zove "Sivacki put" kazem ulicu jer je pocetak ulice na Somborskom putu a kraj betoniranog dela ulice na narednoj raskrsnici sa Focanskom, ostatak ulice je zemljani put!
E gospoda umesto da u gradu kaznjavaju nepropisno parkirane oni se u ovoj ulici hvataju za slamku, da iako su vozila parkirana duz ulice ( ne smetaju nikom ) oni pisu kazne jer se automobil ne sme parkirati na putu!
Dakle da ulica u imenu nema rec "put" onda moze u ovom slucaju KAZNA.
Bezobrazluk komunalaca!
ČINJENICA [pre 64 dana i 23 časa] Odgovori
Budući da su, barem kako sami tvrde, subotički vozači bezgrešni, a malo je verovatno da je u pitanju optička varka ili, pak, fotka obrađena u foto shopu, onda su: bahata parkiranja ove i slične vrste, preprečavanja obeleženih pešačko-biciklističkih prelaza u očekivanju uključenja u saobraćaj, blejanja i razgovori mobilnim telefonima za vreme vožnje i drugi prekršaji u saobraćaju (ne)dela nikog drugog do - vanzemaljaca. A, biće jedini, i to nekažnjeni "krivci" i dalje, osim ako, za promenu, komunalni policajci, u čijoj su nadležnosti slični prekršaji, ne počnu savesnije sprovoditii propise iz Odluke o komunalnom redu. U suprotnom da snose posledice sa sve nadzornim organom koji godinama toleriše očigledni nemar,
sofi [pre 58 dana i 23 časa]
Bože moj koliko je tebi dosadno.
HAJDUK [pre 64 dana i 22 časa] Odgovori
@ MIKI ; MAGNUM ; MHZ Znači ako sam Vas dobro razumeo : "nemam gde da parkiram , kriv je grad i država što ne obezbede parking mesta , a ja ću do tada da parkiram gde hoću " ? Znači ako je kao pešak nemam stazu , šetaću po putu među vozilima , usporite , nemojte žuriti , ima mesta za sve nas . Klasičan balkanski mentalitet , uvek je neko drugi kriv . Noge bi nam otpale ako bi morali šetati 5 minuta duže , a ne ... ako mogu parkiraću na vratima , pravo iz auta u radnju ....
MHZ [pre 64 dana i 20 časova]
HAJDUK, ako ste toliko pametni, recite Vi, sta je resenje.
Naravno da je grad kriv, sto nema dovoljno obezbedjenih parking mesta.
Apsolutno sam protiv bahatog parkiranja, ali kod kvantaske ako mozete da shvatite jednostavno nema gde. Najblizi parking je preko od AMS-a, stalno pun.
Ja licno mesecno jednom izlazim, kupujem dzak krompira, luka. Dzak kukuruza za pilice i smesu za zeceve. Nije problem ni 10 minuta setnje, ali ne sa 70kg.
šta reći [pre 64 dana i 20 časova]
Nepropisno parkiranje je BEZOBRAZNO-NAMERAN PREKRŠAJ,dakle koga god vidite da je bahato nepropisno parikran znajte da je i loš čovek i čuvajte ga se.Svi ostali prekršaji u saobraćaju mogu i slučajno da se dese.Inače ovde ima nekih koji ili ne izlaze uopšte iz kuće ili se prave da nevide tu bahatost,taj nemoral,to poniženje i vređanje kada ukažete na prekršaj i to bez obzira na pol ili godište.ZOBS više nije na snazi jer kako drugačije objasniti da policija ne kažnjava(ono što objave svake nedelje je isto kao kad pijanac kaže da se olešio od jedne rakije)Sunovrat morala,poštovanja,stida pa šta Vi mislite da ta i druga ponašanja neko ne "snima" tako da će Evropa da nas primi ako ovako nastavimo za jedno 84 godine,možda.
šta reći [pre 64 dana i 20 časova]
U cilju otvaranja novih radnih mesta samim tim i poboljšanja standarda uvesti pauka 24/7 i za mesec dana red na ulicama pod uslovom da policija ne oprašta bezobrazno-nameran prekršaj!?
Trovach [pre 64 dana i 20 časova]
Ima mesta da se parkira podalje, ali je gospodi tesko da pesaci. Ja sam jesenas nosio 2 dzaka po 15-ak kila od kvantasa do mesta gde sam parkirao u Matije Gupca. Iseko sam prste (ne bukvalno) od mrezastih dzakova, ali nisam hteo da se parkiram tako da nekome smetam. Jednostavno, nisam bahata stoka koja za svoju bahatost uvek nadje izgovor.
magnum [pre 64 dana i 15 časova]
tako je,jer ja za registraciju ostavljam lepe pare, a pešak ni ne pogleda levo desno kad prelazi put.
HAJDUK [pre 64 dana i 4 časa]
@ MHZ " ako sam ja toliko pametan " Slažem se sa Vama da je taj deo grada slabo obezbeđen parking mestima , živeo sam u blizini ( Harambašićeva kod internata ) . A sada : nemojte biti lenji i prošetati malo , kupite ručna kolica pa tim odvucite do auta , ili ostavite na pijaci kod rampe dok odete po auto , ili idite taxijem , samo nemojte biti BAHATI i BEZOBRAZNI . Rođeni ste u autu ? Zaboravili ste kako je pešacima , biciklistima ? I oni nekako reše svoje probleme . Najlakše je : " ako mogu drugi , mogu i ja da parkiram gde hoću , ako drugi krše zakon , smetaju svima , mogu i ja " .. Svi " mi vozači " često mislimo da je nama najteže , sve nam smeta , a ustvari sedimo udobno , u toplom ( hladnom leti ) , imamo i kočnice ( zamislite ) , ali uvek su nam krivi pešaci , biciklisti , grad , država ..... često zaboravimo da budemo LJUDI pre svega .
MHZ [pre 64 dana i 2 časa]
ŠTA REĆI, izgleda da Vas nesto jako muci, obratite se na vreme strucnom licu, po gotovo zbog Vase izjave: "koga god vidite da je bahato nepropisno parikran znajte da je i loš čovek".
Isto kao da ste rekli da su svi crnokosi losi ljudi. Ovakve izreke se inace isto kaznjavaju.

Ne znam da li ste primetli PARADOKSON u celoj situaciji, kazete da to sto nema slobodnog parking mesta, ne daje Vam pravo da krsite zakon, tj na bahato parkiranje. Pitam se ako pesak nema mesta da prodje, da li on s tim dobija pravo da pesaci na cesti ili da ne ispadne "los covek" preci ce na drugu stranu naravno preko zebre?!
ČINJENICA [pre 64 dana i 26 minuta]
@ ŠTA REĆI...U članu 12. tačka 1., 2. i 3. Odluke o komunalnom redu navedena su mesta VAN saobraćajnica na kojima je zabranjeno kretanje, zaustavljanje i parkiranje, pa i u ovom slučaju, član 114. tačka 1. i 2. se bavi ovlašćenjima komunalnih policajaca, a članom 122. stav 1. tačka 1. i 2. je definisamo za koje od ovih prekršaja društvo "nije u našoj nadležnosti" je u obavezi da izda-je prekršajni nalog-e. Dakle, jeste da bi se očas posla doakalo ovom višegodišnjem problemu "pod uslovom da policija ne oprašta bezobrazno-nameran prekršaj!?", ali - KOMUNALNA!
Vozac25 [pre 63 dana i 18 časova]
TROVACH Nema potrebe da parkiras dalje od pijace. Ulazak na pijacu sa autom je dozvoljen! Ima rampa tj ulaz, slobodno udjite kolima na pijacu kupite sta vam treba ubacite u kola i idete na izlaz! Zato postoji put i u pijaci.
Trovach [pre 62 dana i 19 časova]
@VOZAC25...Nisam znao. Mislio sam da je dozvoljen ulazak samo vozilima prodavaca.
Kalimero [pre 64 dana i 17 časova] Odgovori
Boli tebe ćošak za bezbednost dece, imaš ti neki drugi razlog što ti smeta. A gde bi ti da se parkira i kako? Kud baš postavi ovu sliku gde su svi parkurani ukoso i ne ometaju saobraćaj? I još samo ovo, šta kog vraga prizivaš JKP Parking!!?? Hoćeš da sutra osvane krečom obeleženi zemljani deo, inkasant Parking servisa! Posle ćeš da kukaš :za šta mi plaćamo parking kad ga nisu ni asfaltirali!
ČINJENICA [pre 63 dana i 19 časova]
@ KALIMERO...Akcenat u "pištaljci", uz to fotodokumentovanoj, kako si naveo: "...slikom gde su svi parkurani ukoso i ne ometaju saobraćaj?", nije na otežanom ili ne protoku drugih vozila nego parkiranju na trotoaru nauštrb bezbednosti pešaka. A. to je, što bi rekao tvoj animirani imenjak: "NEPRAVDA, pa to ti je!" Ti, i mnogi drugi, očigledno ne mislite tako. Hoćete, ali kada sami, ili vaši najbliži, budete u bezbednosno opasnoj situaciji.
Siniša [pre 64 dana i 14 časova] Odgovori
Slka je slikana kad kvantaš ni ne radi, a inače nedeljom su naparkirane sve zelene površine i kvantaš treba obilaziti u širokom luku. Pretpostavljam da su vozači u kafani koja se nalazi preko puta . A što se tiče toga da deca mogu prolaziti i drugom stranom ulice da li stvarno mislite da treba da praze ulicu dvaput, pogotovo ako treba da idu u Matije Gupca prema Prozivci. Kod Auto moto saveza je katastrofa za prelazak ulice.
mitro [pre 64 dana i 11 časova] Odgovori
@sta reci

"Nepropisno parkiranje je BEZOBRAZNO-NAMERAN PREKRŠAJ, dakle koga god vidite da je bahato nepropisno parikran znajte da je i loš čovek i čuvajte ga se."

Samo prodjite do Lidla, Maxija, Rode i pogledajte mesta rezervisana za osobe sa invaliditetom pa cete videti da smo masovno okruzeni ovakvim losim ljudima. Bukvalno na svakom koraku.
Vozac25 [pre 64 dana i 1 čas] Odgovori
Probajte da izadjete iz kvantaske pijace pa cete videti koliko preglednosti imate na toj strani gde su sva ta vozila parkirana. Vidljivost je 0! Tu je trotoar a ne parking, moze da se desi sudar zbog ovakvih stvari. Treba pauk da dodje 2-3 puta da ih provoza malo do njihovog placa pa da vidimo da li ce se parkirati opet tamo.
Pero [pre 63 dana i 19 časova] Odgovori
Subotica je postala selendra gde svaka fukara radi sta hoce i kraj ,fukare parkiraju jer im je dozvojeno a ja cu da parkiram tri kilometra dalje e prc i ja cu parkirati gde stignem bas me zabole
HAJDUK [pre 62 dana i 23 časa]
@ PERO " Subotica je postala selendra gde svaka fukara radi šta hoće " , Vaše reči . A onda kažete da ćete Vi isto tako kao i oni raditi šta hoćete . Po čemu ste onda bolji od ostalih ( fukara ) ? To nam je veliki problem , umesto da FUKARE naučimo da se ponašaju , mi postajemo isti kao i oni , jer lakše je nego ubeđivati se sa nekim ...
šta reći [pre 63 dana i 17 časova] Odgovori
MHZ...mora da ste već prošli tu ustanovu pa znate šta treba,naimeda Vam je IQ malkice bolji nego što jeste shvatili bi šta sam želio reći.Dakle, velika većina prekršaja u saobraćaju zaista mogu slučajno da se dese ali nepropisno parkiranje je NAMERNO urađen prekršaj tu slučajnosti nema.Dakle stali se recimo nekome ispred kapije,pa otišli da obavljate svoj posao ili štogod a čovek mora da čeka da se vi smilujete da bi izašao iz svog dvorišta,pa ako ovo ne razumete onda spadate u one totalno bezobrazne i nemoralne ljude.Da ste polagali bez dodatne stimulacije vozački ispit znali bi šta znači ovaj znak,njega ste videli i zanemarili tu nema slučajnoszti već bahatosti,nemorala bestida itd.
šta reći [pre 62 dana i 13 časova]
Kratko i jasno za normalne.
ČINJENICA [pre 62 dana i 19 časova] Odgovori
U odgovoru na zahtev po Zakonu o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja od 22.2.2015., koji mi je umesto u zakonskom roku od 15 dana dostavljen tek nakon 60 (i slovima: šezdeset!?), pored ostalog i o preduzetim radnjama na eliminisanju još tada izraženog nepropisnog parkiranja, dakle ništa novo i već neviđeno, Laura Rajnović Evetović, dipl.oec je u ime Komunalne policije navela i, citiram: "...svakodnevno se sprovode zajedničke akcije Komunalne policije i Službe za inspekcijsko nadzorne poslove kojom prilikom se vozilima koja su ostavljena (zaustavljena ili parkirana, prim, aut.) suprotno odredbama Odluke o komunalnom redu izdaju rešenja a kasnije vozila koja se ne uklone od strane vlasnika uklanjaju 'paukom"'. Budući da nije bila činjenica tada, u međuvremenu, a nije ni danas, primeniti metodu iz okruženja gde, prvo fotodokumentuju prekršaj-e, a potom sa prijavom proslede sudiji za prekršaje. U suprotnom, pijave da naslove na sebe same. Pa ko, i ako voli, nek' izvoli.
Oi! [pre 62 dana i 1 čas] Odgovori
Видим аутомобил који је намерно непрописно паркиран, помилујем га кључем. Једноставно, а шаље поруку.
B [pre 60 dana i 13 časova] Odgovori
Voleo bih da vidim bilo kog od tih bahatih klosara da proba u Nemackoj ili Austriji tako da parkira, pauk bi ga odneo u roku od 5min jer bi prvi prolaznik koji ga ugleda odmah nakon pocetnog soka zbog bahatosti pozvao pauka ili policiju.
Te fore "Gde da parkiram kada nema mesta?!" i slicne tamo ne piju vodu, brale parkiraj 500m dalje ili idi peske ili kako god ali van obelezenih mesta nema parkiranja!!!
EPS [pre 59 dana i 19 časova] Odgovori
I ja parkiram tamo,blizu je kafana,bas je zgodno i prakticno.
Damjan [pre 59 dana i 18 časova] Odgovori
Ovde je definitivno potreban parking prostor, ali paralelan u pravcu kolovoza. Tada niko ne bi imao problema.
Toza [pre 57 dana i 17 časova]
Sve je to lepo ali nisi rekao koliko ce to biti parking mesta i kome ce biti parkirani automobili ispod prozora.
Malo manje besa molim [pre 58 dana i 22 časa] Odgovori
Ah divna nasa Subotica, tako miran grad a pun besnih ljudi. Ja kao aktivni svakidasnji vozac po gradu, nemam volje i vremena da trazim unakolo parking za mog dugackog karavana ako sam vec nasao prikladno mesto za njega a da pritom smetam pesacima, bas me nesto zabole da trazim dalje, zaobidjite auto ali prethodno pogledajte iza sebe da li ide automobil da vas ne bi zakacio. Takodje prelazite put na pesackom prelazu ili bar gledajte da vozaci ne moraju kociti zbog vas. Kao da ste Mojsije koji zeli cist put od tacke a do tacke b, zelim i ja vise parking mesta pa nema i stanem gde mislim da ostlim VOZACIMA ne smetam a ne pesacima. Mi vozaci automobila smo najugrozniji u saobracaju, jer pesaci misle da mi moramo stati kako oni zakorace na put, veca motorna vozila poput kamiona, autobusa itd misle da se mi moramo skloniti jer su oni veci i jos da obracam paznju gde da se parkiram. Pa onda cu ici peske ako moram toliko da se d*kam.Moram da napomenem da se na zelenu povrsinu nikad ne parkiram
Malo manje besa molim [pre 58 dana i 22 časa] Odgovori
Salim se necu ici peske jer mi samo do grada treba 5km a taj put je ruski ruket usput jer ovi na elektricnim biciklama izlecu iz sporednih ulica kako im se cefne. Prvo pravilo koje ste ikada naucili u saobracaju je da gledate levo, desno pa opet levo i tek onda da se prikljucite putu a kako vidim po gradu to pravilo retko ko primenjuje. Pesaci hodanje je zdravo i taman malo da razmrdate kukove kada zaobilazite automobile. Nemoj slucajno da mi neko digne brisac! Ja sam poceo izbegavati facebook i subotica.com da ne gledam ove komentare ovih napacenih ljudi, sta su vasi problemi u zivotu blago vama!
HAJDUK [pre 57 dana i 6 časova]
@ MALO MANJE BESA MOLIM Da ti ne dižem ( o ) brisač ? Najrađe bih tebi i tebi sličnima noge polomio ( nije automobil kriv jer mu je vlasnik debil ) , ali nikada niste tamo ... a sada već polako počinjem da razmišljam zašto ja da se nerviram zbog debila , da vas čekam , lepo ključ u ruke i greb , greb .... pa vi posle razmišljajte zašto ...
HAJDUK [pre 58 dana i 16 časova] Odgovori
Pištaljka zatvorena , nadam se i rešena za sva vremena , a ne samo privremeno . E sada parkirajte i rizikujte kaznu ili odnošenje .
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.