• Pregleda: 8648

Autobuska stanica kod Građevinske škole

S' obzirom da svaki dan čekam autobus kod Građevinske srednje škole, da svaki put na autobuskom stajalištu stoji neki automobil - da li je to normalno? Ovaj automobil na fotografiji nije bitan, on je možda i prvi i poslednji put na stanici, nije potrebno i tablice njegove da šaljem, ali suština problema je da je skoro uvek neko od automobila na ovoj autobuskoj...

Žena sa malim detetom treba da gura kolica još par metara jer nekom se ćefnulo da stane na autobusku stanicu, a da ne pričam još automobila koji stoje i raznose hranu i oni stoje u redu tamo to je opšti haos na ovoj autobuskoj! Zašto na ovo ne reaguje policija ili komunalna policija? Ovo je ipak autobuska stanica, a ne parking!!!

18
dejan [pre 171 dan i 12 časova] Odgovori
Nije u redu
SW [pre 171 dan i 12 časova] Odgovori
Bitno,da cika policajac stoji 100m navise kod vatrogasaca i "obavlja svoju duznost".
Iste slike i kod Lifke,Jadrana,Lidla.....
magnum [pre 171 dan i 11 časova] Odgovori
to nije parkiranje,već zaustavljanje,ko razume shvatiće...
Fox [pre 171 dan i 10 časova]
A to je dozvoljeno!?
Olga Gurlukovich [pre 171 dan i 8 časova]
Разумемо да си неупућен у правила саобраћаја.
ocp [pre 171 dan i 8 časova]
@maxim Nekad prvo treba nešto pročitati pa onda komentarisati. ZoBS kaže sledeće:
"Zaustavljanje vozila je svaki prekid kretanja vozila na putu u trajanju do tri minuta, pri čemu vozač ne napušta vozilo, osim prekida radi postupanja po znaku ili pravilu kojim se reguliše saobraćaj,
Parkiranje vozila je svaki prekid kretanja vozila, osim prekida radi postupanja po znaku ili pravilu kojim se reguliše saobraćaj, koje se ne smatra zaustavljanjem,"

Nema ko tu šta da tumači i razmatra i shvata. Sve lepo piše.

Sa druge strane u zakonu piše još i sledeće:
"Član 66
Vozač ne sme da zaustavi ili parkira vozilo: ...
9) na stajalištu za vozila javnog saobraćaja i na odstojanju, odnosno rastojanju manjem od 15 metara ispred i iza oznake na kolovozu kojim je stajalište označeno. "
Zvele [pre 171 dan i 6 časova]
Gde si ti polagao vozački ispit...taj znak znači: zabranjeno zaustavljanje i parkiranje!
Lalo [pre 171 dan i 6 časova]
Pa nije vise ni zaustavljanje, jer zaustavljanje je do 3 min, a cim vozac napusti vozilo onda je parkiranje!
A u ovom slačaju na autobuskom stajalistu zabranjeno je i zaustavljanje!
magnum [pre 171 dan i 4 časa]
Ako nema tabla da je zabranjeno,ko im šta može?
robert [pre 170 dana i 4 časa]
@MAGNUM

aki si vozač...ne bi trebao da budeš. pojma nemaš o pravilima. rimtutituki! ko razume shvatiće.....
Subočan [pre 168 dana i 9 časova]
Samo ti ne razumeš.
Micubisi [pre 166 dana i 13 časova]
Prikane izgleda da ti sam sebe ne razumes i ne shvatas, ili si toliko prepotentan da stvarno mislis da si u pravu. Ali uzmi malo i prouci saobracajne propise, cisto da ne odvalis ovaku glupost pred nekim uzivo!
lalo [pre 166 dana i 6 časova]
ne mora biti postavljen znak, jer u pravilima pise da je 15 metara ispred i iza autobuskog stajalista zabranjeno zaustavljanje i parkiranje
ČINJENICA [pre 170 dana i 13 časova] Odgovori
Iako, reklo bi se, prilozi slični ovom niču k'o pečurke posle kiše, stanje ni za jotu nije kvalitativno drugačije: pištaljkaši i dalje "laju", a karavani komunalnih policajaca (parkiranje van saobraćajnica je u njihovoj nadležnosti) u službenim "škodilacima" prolaze li prolaze. Zato, nema druge, nego da peške ili na bajkovima zaređaju po subotičkim šorovima usput fotodokumentujući prekršaje. A potom zna se, plava koverta sa uplatnicom na adresu prekršioca. Ako pak ne, status quo ante: povratkom u pređašnje stanje osloboditi opštinski budžet nepotrebnog balasta. Ako mogu pojedini gradovi, mogla bi i Subotica? Bez Komunalne policije, naravno!
robert [pre 170 dana i 4 časa]
Svaka čast za komentar!!
ČINJENICA, II deo [pre 170 dana i 11 časova] Odgovori
Da su bus-stajališta predviđena i za parkiranje vozila, neizostavno bi usledila i naplata od strane inkasanta. A pošto nisu, onda, ako se iz bilo kojih razloga ipak zaustavi vozilo (ne i parkira), poželjno bi bilo radnju obaviti na suprotnom kraju, jer je busu relativno lakše iz mesta se uključiti u saobraćaj za razliku od nezgodnog pristupa i bezbednog zaustavljanja ukoliko je ometen vozilom parkiranim na početku ili sredini, a kamoli ako je stajalište prebukirano vozilima, pa se razmena putnika obavlja na desnoj strani trake u smeru kretanja.

U predmetnom i sličnim slučajevima nije u pitanju sukob interesa saobraćajne policije i komunalnih organa, jer potonji imaju isključivu prednost. Drugi bi "padež" bio da se radi o saobraćajnici, što je u nadležnosti saobraćajne policije. E, sad, zašto pomenuta gospoda (i dalje) od vlastitih obaveza beže kao đavo od krsta, odgovor je možda što im, ali ni drugima u Varoškoj kući, radna mesta nisu uslovljena rezultatima rada. A morala bi biti.
Trovach [pre 170 dana i 3 časa]
Ako ZoBS regulise ovu oblast, onda mislim da bi to trebalo biti u nadleznosti saobracajne policije. Inace, ne vidi ni jednu svrhu postojanja komunalne policije, jer je pre to radila PRAVA policija, a najbolja je bila nekadasnja milicija.
buraz [pre 158 dana i 3 časa] Odgovori
ljudi nemaju sta da rade pa slikaju sve i svasta ala baš im je dosadno ;)
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.