11. Noćno pešačenje Subotičkom peščarom

Subotička peščara
Više detalja

Planinarski klub Spartak organizuje 11.Noćno pešačenje Subotičkom peščarom.Skupljanje učesnika počinje u 19:45h u ulici Park Rajhla Ferenca 11, kod železničke stanice.Đorđe Radulović-ERA vodič pešačkih tura i Calbert Karoly-predsednik PSK Spartak povesti će nas na pešačenje u 20h. Trasa pešačenja je. klub-centar grada-Hala sportova-ulica Proleterskih brigada-Daščanska šuma-jezero Majdan.Logorsku vatru će založiti legenda planinarskog kluba Spartak, Stevan Vidaković uz pomoć mlađeg planinara Adrijana Matatić. To će biti na obali jezera Majdan. Na obali jezera, uz logorsku vatru, previđeno je zadržavanje oko 45min. Tu ćemo jesti sendviče, peći kobasice i slaninicu, ćaskati i uživati u noći. Povratak je stazama kroz Daščansku šumu. Ponovo u gradu ćemo biti oko jedan sat posle ponoći, znači pre prvih petlova.

Obavezno poneti: kapu, rukavice, čeonu ili neku drugu baterijsku lampu, sendviče, slaninicu za pečenje....Vodu ili čaj staviti u ranac a ne u bočne džepove jer se ohladi i ne može se piti. Obuća ne sme biti nova jer nova stvara žuljeve.

Inicijator i organizator ove akcije je Iso Planić, predsednik planinarskog saveza Srbije.Noćno pešačenje se održava svake godine između Dana PSK Spartak-15.novembra i Svetskog dana planina 11.decembra.

Pozivamo sve građane Subotice na ovu akciju. Ako vidite smeće u našoj peščari znajte da to rade neki loši ljudi.

Na linku možete videti kako je to bilo ranijih godina.

0
Vitomir [pre 147 dana i 4 časa] Odgovori
Biće lepo uz čika Stevinu vatru
Pescani setac [pre 146 dana i 7 časova] Odgovori
A gde je link ????
Volim peščaru [pre 145 dana i 15 časova] Odgovori
Ovo je link. Pogledajte kako je bilo a sledeće noći će biti lepše
https://www.youtube.com/watch?v=7MQx6xuwEq0
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.