Komentara: 0
Pregleda: 2936

Zoltan Danji najbolji mađarski vojvođanski pisac

22.09.2012. u 22:10h
Izvor: Glas javnosti
Najbolji pisac 12. po redu Dramskog takmičenja mađarskih vojvođanskih pisaca je Zoltan Danji, dok je najbolji reditelj takmičenja Zoltan Puškaš, saopštilo je Novosadsko pozorište (Ujvideki Sinhaz).
Zoltan Danji najbolji mađarski vojvođanski pisac

Drugo mesto među piscima osvojila je Judit Ferenc, a treće Ana Terek.

Drugo mesto među rediteljima pripalo je Peteru Gemzi, a treće Kokanu Mladenoviću. Najbolji epizodisti takmičenja su Ervin Palfi iz subotičkog narodnog pozorišta Subotica i Čila Pamer iz senćanskog pozroišta, dok su najbolji glumci u glavnim ulogama Nenad Pećinar iz Srpskog narodnog pozorišta i Silvija Križan iz Novosadskog pozorišta.

Prema glasovima publike, najbolji glumci protekle sezone bili su ponovo Emina Elor i Aron Balaž, dok su najbolje epizode ostvarili Agota Silađi i Tamaš Hajdu.

Glumac Aron Balaž, dobitnik Sterijine nagrade, pobedio je u takmičenju u kuvanju pasulja, u višečasovnom kulinarskom maratonu.

Izvor: Glas javnosti
Postavljeno pre 11 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2936
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.