Komentara: 14
Pregleda: 4208

ŽFK "Spartak" bez plasmana među 32 najbolje evropske ekipe

15.08.2014. u 01:17h
Izvor: Subotica.com
Posle tri uzastopna učešća u najjačem evropskom klupskom fudbalskom takmičenju za žene ŽFK "Spartak" poražen je danas od domaćina turnira ekipe NK "Osijek" minimalnim rezultatom 1:0 i oprostio se od ovogodišnjeg učešća u najelitnijem klupskom takmičenju.
ŽFK "Spartak" bez plasmana među 32 najbolje evropske ekipe

Posle ubedljivih pobeda protiv grčkih i moldavskih šampiona fudbalerke Spartak su u poslednjem kolu kvalifikacija za UEFA ligu šampiona pretrpele minimalan poraz od domaćina koji je bio dovoljan da isti kao prvoplasirani ode direktno među 32 najbolje ekipe, dok je subotički šampion još neko kratko vreme gajio nadu da bi mogao da im se pridruži kao jedna od dve najbolje plasirane druge ekipe u kvalifikacijama.

S obzirom da kalkulacije i povoljna gol razlika nisu išle u korist ŽFK "Spartak" rukovodstvo i igračice ostale su razočarane što neće nastaviti odličnu tradiciju učešća među 32 najbolje ekipe i što neće imati priliku da pokušaju da naprave korak više u odnosu na prethodnu sezonu.

ŽFK "Spartak" bez plasmana među 32 najbolje evropske ekipe

Domaća ekipa NK "Osijek" sasvim je zasluženo slavila u ovom duelu koji je direktno odlučio ko ide dalje, a ko se vraća svojoj nacionalnoj ligi. Bez lige šampiona nažalost ostaje Spartak, što će sigurno poremetiti planove rukovodstva u nastavku takmičenja.

Loši vremenski uslovi većinom drugog poluvremena uslovili su da igra bude prilično nezanimljiva i na momente vrlo nepovezana. Spartakova igra u prvom poluvremenu samo na momente je ličila na onu na koju su nas navikli, ali rano vođstvo domaćih (Cepernić u 7' minutu) kao da je poremetilo koncepciju Subotičanki i unelo nervozu sa kjom se nisu uspele izboriti.

Posle 1:0 na poluvremenu za ekipu Osijeka u drugom delu Spartak je zaigrao znatno angažovanije, agresivnije i stvarao polušanse, ali jedna nesmotrena reakcija Nevene Damjanović u 59' minutu koštala je Spartak igrača manje, što se na terenu nije značajno osetilo, ali ostala je psihološka barijera da igrate protiv tima koji ima jednog igrača više.

ŽFK "Spartak" bez plasmana među 32 najbolje evropske ekipe

- "Protivnik je rano poveo, ali mi smo imali svoje šanse koje nismo iskoristili. U drugom poluvremenu dodali smo gas, ali jedna greška koštala nas je crvenog kartona što nam je značajno otežalo borbu za izjednačenje i povoljniji rezultat" - izjavio je Boris Arsić, trener ŽFK "Spartak" koji je ujedno čestitao fudbalerkama ističući da su devojke dale svoj maksimum, što u ovom momentu nije bilo dovoljno.

Arsić je takođe dodao da ga nije iznenadila borbenost i agresivnost Osiječanki, pogotovo što sa tom ekipom se dugo poznaju i zajedno treniraju: "Oni neguju taj agresivniji stil, a u isto vreme su vrlo disciplinovani i mnogo trče" - zaključio je Arsić

Fudbalerka Spartaka Jelena Marenić izjavila je da su uslovi za igru bili veoma teški, da su igračice dale svoj maksimum, ali nisu uspeli da daju taj gol koji bi im omogućio nastavak takmičenja u Evropi.

Sajt subotica.com bio je Osijeku sa "golubicama", kao i nimalo beznačajna podrška koja je svim srcem bodrila subotički tim, ali znanje, htenje i sreća ove večeri bili su na strani domaćih igračica koje su čini se više želele da pobede, a to su na kraju i ostvarile.

ŽNK Osijek: Pastar, Zlosa, Cepernić, Culek, Nevrkla, Baban, Lojna (Bulut), Joščak, Andrlić (Balić), Šalek, Maltašić. ŽFK Spartak: Gardijan, Ilić, Krstić, Radanović, Slović, Malešević, Addo, Damjanović, Nikolić, Čanković, Marenić (NRehy Tia).

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 8 meseci
Komentara: 14
Pregleda: 4208
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.