Komentara: 1
Pregleda: 4579

Zbrka oko probnih testova za malu maturu

12.05.2011. u 20:06h
Izvor: RTV Yueco
Zbrka oko probnih testova za malu maturu

Probni testovi za polaganje male mature iz matematike pripremljeni su i na jezicima nacionalnih manjina, ali za pripremu probnih testova iz maternjeg jezika manjina nije bilo vremena, rečeno je u Zavodu za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja.

Mađar so je objavio da se na kompakt-diskovima sa zadacima iz maternjeg jezika za probno testiranje maturanata osnovnih škola 14. maja nalaze samo pitanja na srpskom jeziku, a ne i na jezicima manjina. Na kompakt-disku zadaci iz matematike dati su i na srpskom i na jezicima nacionalnih zajednica, navodi list i postavlja pitanje da li je Ministarstvo prosvete zaboravilo na đake završnih razreda osnovne škole koji su iz redova manjina. Osnovne škole u Srbiji organizovaće 14. maja probno i neobavezno polaganje završnog ispita za đake VIII razreda, male mature.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 10 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 4579
Povezane teme

mala matura

testovi za polaganje male mature

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.