Komentara: 44
Pregleda: 13227

Zbog pasoša sve veće interesovanje za učenje mađarskog jezika

12.02.2014. u 16:17h
Izvor: RTV Yueco
Kako je jedan od uslova za dobijanje mađarskog pasoša znanje mađarskog jezika, sve više naših sugrađana pokušava da progovori na mađarskom. Dok mnoge privatne škole nude brzo učenje jezika, na Otvorenom univerzitetu postoji duga tradicija po CEF standardu. Jezik se izučava na 6 nivoa, a već na prva dva stiče se znanje dovoljno za državljanstvo.
Zbog pasoša sve veće interesovanje za učenje mađarskog jezika

Mnoge privatne škole nude brze kurseve mađarskog jezika, isključivo formirane za uspešno popunjavanje formulara i  intervju za dobijanje mađarskog državljanstva. Takvi programi podrazumevaju učenje od 30 do 60 fraza napamet.

U okviru Škole jezika na OU, mađarski jezik se uči u 6 nivoa. Prvi nivo traje 8 meseci, dok su ostali jednosemestralni i traju po 4 meseca. Svake godine najmanje 90 naših sugrađana upiše  kurs mađarskog jezika.

Najaviše polaznika kursa mađarskog jezika je među našim zaposlenim sugrađanima, u starosnoj dobi od 20 do 45 godina. Kurs mađarskog upisuju zbog posla ili lakše komunikacije u sredini u kojoj živimo.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 2 meseca
Komentara: 44
Pregleda: 13227
Povezane teme

izdavanje mađarskih pasoša

mađarski pasoš

mađarski konzulat

mađarski jezik

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.