Komentara: 20
Pregleda: 4023

Završetak rekonstrukcije ambulante u Bajmoku

09.12.2011. u 16:26h
Izvor: RTV Yueco
Završetak rekonstrukcije ambulante u Bajmoku

Grad Subotica planira da iz budžeta izdvoji 10 miliona dinara za nastavak rekonstrukcije ambulante Doma zdravlja u Bajmoku, a od Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo se očekuje da pomogne u nabavci opreme, rečeno je prilikom obilaska ove ambulante. Pored izdvajanja više sredstava za zdravstvo, gradonačelnik Saša Vučinić je istakao potrebu za podršku pripremanju projektne dokumentacije kako bi se kod domaćih i evropskih fondova konkurisalo za projekte energetske efikasnosti.

Krajem 2009. godine, objekat ambulante u Bajmoku je delimično renoviran, a prilikom današnjeg obilaska delegacija gradskih i pokrajinskih čelnika uverila se u neophodnost daljih radova unutar same zgrade. Za nastavak rekonstrukcije potrebno je još 10 miliona dinara.

Od pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo se očekuje da pomogne rekonstrukciju kroz nabavku opreme. Ovaj sekretarijat je u poslednje četiri godine na ovaj način u primarnu zdravtsvenu zaštitu u Subotici uložio oko 200 miliona dinara.

Pored nastavka rekonstrukcije, prilikom obilaska je konstatovano da se mora pružiti i podrška usmerena na izradu projektne dokumentacije na osnovu kojih bi se mogli pisati projekti, pre svega u sferi energetske efikasnosti, i konkurisati kod Evropskih i domaćih fondova za sredstva potrebna za njihovu realizaciju.

Pored ambulante u Bajmoku, pacijenti mogu očekivati i nabavku magnetne rezonance za Opštu bolnicu Subotica i otvaranje nove intenzivne jedinice.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 4 meseca
Komentara: 20
Pregleda: 4023
Povezane teme

Saša Vučinić

subotička bolnica

Grad Subotica

Bajmok

opšta bolnica

dom zdravlja Bajmok

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.