Komentara: 14
Pregleda: 6759

Završen uvid u birački materijal

12.05.2012. u 19:40h
Izvor: RTV Yueco
U ponoć je završen uvid nekoliko političkih stranaka u birački materijal sa lokalnih izbora u Subotici. Iako je bilo zahteva da se rok pomeri za još 24 sata, u Gradskoj izbornoj komisiji kažu da to zakon ne dozvoljava. U SVM-u i SNS-u kažu da su utvrdili niz nepravilnosti. Oko 23 časa pristigle su i snage žandarmerije, ali nije bilo incidenata.
Završen uvid u birački materijal

Nakon 30 sati prebrojavanja, u ponoć je završen uvid u birački materijal nekoliko političkih partija. Iako je bilo zahteva da se proces produži, odnosno tvrdnji da je postignut takav dogovor, Gradska izborna komisija to nije dozvolila pozivajući se na zakon koji kaže da je rok za ovaj uvid pet dana od završetka izbora. Predstavnici SVM-a, URS-a i SNS-a ostaju pri stavu da su utvrđene brojne nepravilnosti.

Sinoć oko 23 časa, dok je još trajao uvid u birački materijal, pojavile su se i snage žandarmerije, koje su sa verbalnim negodovanjem dočekali predstavnici Srpske napredne stranke.

Na licu mesta pojavio se i potpredsednik Srpske napredne stranke Gojko Radić.

Predsednik Gradske izborne komisije Vladimir Dragin pojavio se u ponoć pred novinarima rekavši da je zakonski rok za uvid u birački materijal istekao, i da je proces završen i sačinjen zapisnik, kao i video snimak celokupnog procesa. On je ponovio da niti jedna od stranaka u zakonskom roku od 24 sata nije podnela prigovor.

Savez vojvođanskih Mađara, Uedinjeni regioni Srbije i Srpska napredna stranka zatražili su zajednički da im se odobri uvid u birački materijal sa lokalnih izbora, što im je odobreno na period od 10. maja u 18 časova do 11. maja u ponoć kada ističe zakonski rok. Ove stranke su zatražile uvid sumnjajući u regularnost toka i rezultata izbora.

Saopštenja političkih partija:
» Saopštenje LSV
» Saopštenje LDP
» Saopštenje SVM
» Saopštenje DSS

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 11 meseci
Komentara: 14
Pregleda: 6759
Povezane teme

Izbori u Subotici

rezultati izbora u subotici

birački spisak

izbori subotica 2012

izbori 2012

rezultati glasanja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.