Komentara: 0
Pregleda: 2564

Završen projekat "Dajmond"

23.04.2014. u 17:32h
Izvor: RTV Yueco
U Velikoj većnici Gradske kuće održana je završna konferencija projekta „Dajmond“. Radi se o IPA prekograničnom projektu Mađarska - Srbija čiji je cilj bio rekonstrukcija severoistočne fasade Sinagoge u Subotici, dok je u Segedinu obnovljen krov zgrade Grofovske palate. Nosilac projekta je lokalna samouprava Segedina, a ukupna vrednost projekta je oko 345 hiljada evra.
Završen projekat "Dajmond"

Za 16 meseci, koliko je trajao projekat “ Dragulji na prekretnici vekova-putovanje u čudesnom svetu secesije“, čiji je akronim „Dajmond“, sprovedeno je niz aktivnosti, kako u Subotici, tako i u Segedinu, koji je nosilac projekta.

Subotica i Segedin su, po rečima zamenika gradonačelnika Segedina, Lasla Šojmoša, u protekle dve godine uspostavile odličnu saradnju, a deo te saradnje svakako je i upravo završen projekat „Dajmond“.

Na završnoj konferenciji su predstavljene i dve knjige nastale u okviru projekta. Radi se o monografiji o Rajhlu Ferencu koju je izdala Subotica, dok je grad partner publikovao knjigu o secesijskim objektima u Subotici, Senti i Segedinu.

Izvor: RTV Yueco
Završna konferencija projekta „Dajmond“ Završna konferencija projekta „Dajmond“ Završna konferencija projekta „Dajmond“ Završna konferencija projekta „Dajmond“ Završna konferencija projekta „Dajmond“ Završna konferencija projekta „Dajmond“ Završna konferencija projekta „Dajmond“ Završna konferencija projekta „Dajmond“
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2564
Povezane teme

Grad Subotica

sinagoga

rekonstrukcija sinagoge

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.