Komentara: 0
Pregleda: 4238

Završen 21. Festival evropskog filma Palić

26.07.2014. u 16:20h
Izvor: RTV Yueco
Svečanom dodelom nagrada ovogodišnjim dobtnicima Zlatnog i Palićkog tornja zatvore je 21. Festival evropskog filma Palić. Nakon dodele nagrada, prizan je film "Zimski san", koji je na ovogodišnjem kanskom festivalu dobio Zlatnu palmu.
Završen 21. Festival evropskog filma Palić

Zlatni toranj za najbolji film 21. Festivala evropskog filma Palić dodeljen je ruskom filmu "Levijatan",toranj za najbolju režiju dodeljen jeza film "Stanice krsta", specijalno priznanje švedskom filmu "Turista", dok su „Pleme“ i „Free range“ najbolji u selekciji „Paralele i sudari“.

Prema oceni publike ovogodišnji festival na Paliću je bio jedan od boljih.

Anketirani posetioci kažu da su filmovi bili odlični i da je ovogodišnji festival imao dosta zanimljivih dodatnih programa.

Završen 21. Festival evropskog filma Palić

Direktor Festivala je ocenio da ono što su obećali publici su i ostvari. Festival je zatvoren svečanom dodelom priznanja.Film "Levijatan" ruskog reditelja Andreja Zvjaginceva proglašen je za najbolje ostvarenje u konkurenciji 12 filmova prikazanih u takmičarskom programu Festivala evropskog filma na Paliću.Priznanje "Palićki toranj" za najbolju režiju dodeljeno je reditelju filma "Stanice krsta" Ditrihu Brugemanu, za veštinu kojom je prikazao kako slepi fanatizam može da uništi ljudski život, odlučio je žiri.

Međunarodni žiri kritike takmičarskog programa "Paralele i sudari" za najbolje filmove prikazane u toj selekciji proglasio je ukrajinsko ostvarenje "Pleme" u režiji Miroslava Slabošpitskog i estonski film "Balada o prihvatanju sveta" reditelja Veika Ounpua.

Završen 21. Festival evropskog filma Palić

Specijalno priznanje festivala dodeljeno je švedskom filmu "Turista" u režiji Rubena Ostlunda, a za najodvažniji debitantski film umetnički savet festivala proglasio je ostvarenje "Varvari" reditelja Ivana Ikića kome je dodeljena nagrada "Sejfi Teoman".

Od 19. do 25. jula na festivalu na Paliću prikazano je oko 80 dugometražnih igranih filmova najnovije produkcije, kao i selekcija dokumentaraca na temu ekologije i zaštite životne sredine.

Izvor: RTV Yueco
Svečano zatvaranje i dodela nagrada 21. Festivala evropskog filma na Paliću Svečano zatvaranje i dodela nagrada 21. Festivala evropskog filma na Paliću Svečano zatvaranje i dodela nagrada 21. Festivala evropskog filma na Paliću Svečano zatvaranje i dodela nagrada 21. Festivala evropskog filma na Paliću Svečano zatvaranje i dodela nagrada 21. Festivala evropskog filma na Paliću Svečano zatvaranje i dodela nagrada 21. Festivala evropskog filma na Paliću Svečano zatvaranje i dodela nagrada 21. Festivala evropskog filma na Paliću Svečano zatvaranje i dodela nagrada 21. Festivala evropskog filma na Paliću
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 4238
Povezane teme

festival evropskog filma palić

palićki filmski festival

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.