Komentara: 0
Pregleda: 3233
Foto

Završen 11. Palić Open za teniserke

28.07.2014. u 11:33h
Izvor: Subotica.com
Juče tokom popodneva finalom singlova završeno je 11. izdanje tradicionalnog teniskog turnira za devojke "Palić Open 2014". U finalu dublova i singla pehar je podigla ukrajinska teniserka Elizaveta Jančuk (Elizaveta Ianchuk, 7) koja je prvo (u nedelju) u paru sa makedonkom Linom Gjorčeskom pobedila rumunski dubl, a zatim juče na terenu u Dudovoj šumi u tri seta pobedila prvog nosioca mađaricu Agneš Buktu (Agnes Bukta).
Završen 11. Palić Open za teniserke

Teniski turnir na Paliću ima desetogodišnju tradiciju tokom koje je ugostio preko 600 takmičarki iz preko 20 država sa svih 6 kontinenata. Kroz kvalifikacije na 11. turnir su se prijavile 64 teniserke. Nagradni fond turnira je iznosio 10.000 dolara.

Poslednji dan turnira napravio je mali problem organizatorima s obzirom da je finale u poslednjem trenutku zbog loših vremenskih prilika moralo biti prvo odloženo pa onda i premešteno sa Palića na teren u Dudovoj šumi u Subotici. S obzirom da se vreme u međuvremenu značajno poboljšalo organizator je odlučio da se finale ipak održi na otvorenom, a pokazalo se kao dobra odluka jer je do kraja meča koji je trajao preko 3 časa vreme bilo zadovoljavajuće.

U petak je odigrano finale dublova u kojem su se sastali rumunski tandem Marija Baru i Kamelija Elena Hristeu, a protivnice su im bile makedonsko ukrajinska kombinacija Lina Gjorčeska i Elizaveta Jančuk koje su i pobedile u dva seta sa 6:4 i 6:1.

U finalu singla juče su se sastali prvi nosilac Agneš Bukta iz Mađarske i sedmi nosilac Elizaveta Jančuk iz Ukrajine i posle velike borbe u tri seta i puno neizvesnosti pobedila je slabije plasirana teniserka iz Ukrajine koja je posle početnog zaostatka od 1:0 preokrenula meč u svoju korist i pobedila sa 6:7 (11), 7:5 i 6:4.

Pobednici turnira ček od 1.568 dolara uručio je direktor turnira Draško Rodić.

Prvi nosilac Angeš Bukta bila je razočarana posle poraza  u finalu i napominje da je pobednika odlučila bolja psihička pripremljenost, ali možda i njen umor jer je do finala odigrala dosta mečeva u tri seta što ju je iscrpelo za finalni duel.

Ukrajinka Jančuk posle titule u dublu svojoj kolekciji pehara dodala je i pehar iz singla. U komentaru svog trijumfa napominje da smatra da je posle nervoznog početka i izgubljenog seta na razliku uspela da se vrati, iskoristi na momente nešto slabiju igru protivnice i osvoji naredna dva seta koja su joj donela još jednu titulu u okviru Palićkog fjučersa.

Izvor: Subotica.com

Finale singla 11. teniskog turnira "Palić Open 2014"

Finale singla 11. teniskog turnira "Palić Open 2014" Finale singla 11. teniskog turnira "Palić Open 2014" Finale singla 11. teniskog turnira "Palić Open 2014" Finale singla 11. teniskog turnira "Palić Open 2014" Finale singla 11. teniskog turnira "Palić Open 2014" Finale singla 11. teniskog turnira "Palić Open 2014" Finale singla 11. teniskog turnira "Palić Open 2014" Finale singla 11. teniskog turnira "Palić Open 2014"
Pogledaj ostale fotografije

Otvaranje 11. teniskog turnira "Palić open" za teniserke

Otvaranje 11. teniskog turnira "Palić open" za teniserke Otvaranje 11. teniskog turnira "Palić open" za teniserke Otvaranje 11. teniskog turnira "Palić open" za teniserke Otvaranje 11. teniskog turnira "Palić open" za teniserke Otvaranje 11. teniskog turnira "Palić open" za teniserke Otvaranje 11. teniskog turnira "Palić open" za teniserke Otvaranje 11. teniskog turnira "Palić open" za teniserke Otvaranje 11. teniskog turnira "Palić open" za teniserke
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3233

Povezane vesti

Povezane teme

Teniski klub Spartak

dudova šuma

palić open

teniski turnir palić

teniski turnir

teniski klub palić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.