Komentara: 0
Pregleda: 2809
Foto

Završen 10. teniski fjučers, najbolji Vaclav Safranek i dubl Bartoloti - Rondoni

30.08.2015. u 12:57h > 15:36
Izvor: Subotica.com
Na terenima Tenis klub "Spartak" u Dudovoj šumi danas je završen 10. međunarodni profesionalni Fjučers turnir za muškarce čiji je ukupni nagradni fond iznosio 10.000 dolara. Pobedu u singlovima odneo je četvrti nosilac Vaclav Safranek, dok je kod dublova najuspešnija bila italijanska kombinacija Marko Bartoloti i Pjetro Rondoni.
Završen 10. teniski fjučers, najbolji Vaclav Safranek i dubl Bartoloti - Rondoni

Na ovogodišnjem turiru učestvovao je veliki broj tenisera iz Evrope, dok jedan takmičar dolazi iz Južne Amerike, odnosno Brazila.

U kvalifikacijama su učestvovala 64, dok su u glavnom glavnom turniru za titulu najboljeg borila 32 takmičara.

Malo je falilo da subotička publika gleda srpsko finale, odnosno meč dvojice tenisera iz Srbije, ali su na poslednjoj stepenici sprečili čeh Safranek i italijan Bartoloti koji su u polufinalu izbacili Petrovića i Jankovića koji se povukao zbog povrede. U konkurenciji parova Srbija je bez predstavnika ostala još u četvrtfinalu.

U prijatnoj atmosferi Tenis kluba "Spartak", po nimalo prijatnoj temperaturi koja je u vreme trajanja meča bila oko 32 stepena, završen je 10. jubilarni profesionalni fjučers koji se igra po kalendaru ITF-a.

U finalu dublova titulu su osvojili Marko Bortoloti i Pjetro Rondoni (2) iz Italije koji su savladali hrvatski par. inače prve nosioce turnira, Ivana i Mateju Šabanova, dok je u singlovima u uzbudljivom meču Marko Bartoloti (1) propustio priliku da u Subotici osvoji duplu titulu s obzirom da je od njega bio bolji čeh Vaclav Safranek (4) rezultatom 2:1, 4-6 7-6(4) 6-1.

Završen 10. teniski fjučers, najbolji Vaclav Safranek i dubl Bartoloti - Rondoni

Bio je to uzbudljiv meč koji je trajao skoro dva časa efektivne igre u kojem je bilo mnogo preokreta, meč u kojem je Italijan servirao za osvajanje titule i u singlu, ali čeh se nije predavao i koristio je svaku priliku da napadne, pa je tako sa nekoliko sjajnih poteza uspeo da odvede set u tajbrejk, a zatim i u potpunosti dotuče Italijana u odlučujem setu.

Po završetku turnira usledila je dodela priznanja i svečanost zatvaranja jubilarnog fjučersa.

Izvor: Subotica.com
Finale 10. teniskog fjučersa Finale 10. teniskog fjučersa Finale 10. teniskog fjučersa Finale 10. teniskog fjučersa Finale 10. teniskog fjučersa Finale 10. teniskog fjučersa Finale 10. teniskog fjučersa Finale 10. teniskog fjučersa
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2809

Povezana vest

Povezane teme

Teniski klub Spartak

dudova šuma

tenis klub spartak

međunarodni teniski turnir

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.