Komentara: 7
Pregleda: 5971

Zavod se pripaja Direkciji za izgradnju grada

09.06.2014. u 18:31h
Izvor: Radio Subotica
Sa današnje sednice, Gradsko veće uputiće Skupštini grada predlog Rešenja o davanju saglasnosti na nacrt Ugovora o statusnoj promeni - pripajanje Javnog preduzeća "Zavod za urbanizam," Javnom preduzeću "Direkcija za izgradnju grada". Nadzorni odbori oba preduzeća usvojili su Izveštaj i nacrt Ugovora o statusnoj promeni, a predvidjeno je da se "Zavod za urbanizam", kao društvo prenosilac, u postupku statusne promene pripoji Direkciji za izgradnju grada, kao društvu sticaocu, i na taj način prestane da postoji kao samostalni pravni subjekat i da se briše iz registra bez sprovodjenja postupka likvidacije, a da društvo sticalac preuzme njegove zaposlene, imovinu, prava i obaveze.
Zavod se pripaja Direkciji za izgradnju grada

Na današnjoj sednici, Gradsko veće je usvojilo predlog Rešenja o obrazovanju Komisije za imenovanje Grada Subotice u uputilo da Skupštini na razmatranje. Prema Zakonu o javnim preduzećima, Komisija se formira zbog sprovodjenja javnog konkursa za imenovanje direktora javnih i javnih komunalnih preduzeća čiji je osnivač grad. Komisija ima predsednika i četiri člana. Skupštini će biti dostavljen i predlog Rešenja o imenovanju članova Komisije. Za predsednika je predvidjen Čaba Kern, diplomirani mašinski inženjer, a za članove Katarina Gavrić, diplomiranja ekonomistkinja i Milutin Kosanović, diplomirani pravnik. Diplomiranu ekonomistkinju Jadranku Stantić za člana predlaže Stalna konferencija gradova i opština. Za svako pojedinačno imenovanje direktora, kao jedan član Komisije, odredjuje se predsednik nadzornog odbora.

Danas je održana sednica Gradskog veća sa koje će Skupštini grada, izmedju ostalog, biti upućeni predlozi rešenja o imenovanju vršioca dužnosti glavnog i odgovornog urednika programa na srpskom, madjarskom i hrvatskom jeziku u Radio Subotici. Sadašnjim vršiocima dužnosti glavnih i odgovornih urednika ističe mandat. Prema odlukama Nadzornog odbora Radio Subotice, Gradsko veće predlaže Skupštini da umesto sadašnje v.d. urednice Ljiljane Elek, nova v.d. urednica u redakciji na srpskom jeziku bude Tatjana Milošević. U redakcijama na hrvatskom i madjarskom jeziku na novi mandat od najduže šest meseci predloženi su sadašnji v.d.urednici– Ivan Petrekanić Sič i Erne Nemet.

Materijal sa održane sednice je dostupan na zvaničnom internet portalu grada Subotice,: http://www.subotica.rs/sr/7530/sednice-gradskog-veca 

Izvor: Radio Subotica
Postavljeno pre 9 godina i 9 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 5971

Povezane vesti

Povezane teme

Grad Subotica

Direkcija za izgradnju grada Subotice

Zavod za urbanizam

sednica gradskog veća

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.