Komentara: 15
Pregleda: 13807

Zatvoreno klizalište do kraja godine

07.02.2013. u 12:53h
Izvor: RTV
Grad Subotica će ove godine finansirati sa 15 miliona dinara izradu projekta i realizaciju ideje pokrivanja Gradskog klizališta u ovom gradu, najavio je član Gradskog veća zadužen za sport Nemanja Simović.
Zatvoreno klizalište do kraja godine

On je u izjavi novinarima najavio da je realizacija ovog plana predviđena u dve faze, gde je prva pokrivanje i zatvaranje samog klizališta, dok druga faza predviđa izgradnju pratećih sadržaja za potrebe sportista kao što su svlačionice, sanitarni čvorovi, prostori za trenere, sudije i lekara.

Simović tvrdi da bi se izgradnjom druge faze zadovoljili svetski standardi i stekli uslovi da Subotica bude domaćin u organizaciji većih hokejaških takmičenja.

"Po planu, klizalište će se pokriti specijalnom membranom, poznatijom kao "ferari platno", koje propušta svetlost ali odbija sunčevo zračenje. Noseća konstrukcija je od čeličnih rešetki, a zatvaranje objekta i dogradnja su planirani od crvene fasadne opeke, u dogovoru sa Međuopštinskim zavodom za zaštitu spomenika kulture", rekao je Simović.

Zatvoreno klizalište do kraja godine

On je precizirao da ovakva hala iziskuje i novo osvetljenje, pa je stoga planirano da se montiraju "led" reflektori, koji u velikoj meri smanjuju utrošak električne energije.

"Slična hala se nalazi u Novom Beogradu, gde se korišćenje ledene ploče omogućuje u periodu od 15. septembra do 15. aprila uz manje račune za električnu energiju do 50 odsto u odnosu na sadašnje troškove Gradskog klizališta u Subotici", kazao je Simović.

Zatvoreno klizalište do kraja godine

Severna fasada

Zatvoreno klizalište do kraja godine

Južna fasada

Zatvoreno klizalište do kraja godine

Istočna fasada

Prema njegovim rečima, vrednost radova na izgradnji i pokrivanju gradskog klizališta je 15 miliona dinara, a ceo projekat se finansira sredstvima Grada Subotice.

On je precizirao da će se u toku februara i marta sakupiti kompletna dokumentacija kako bi sa prvim lepim danima započeo da se realizuje projekat, sa željom da se do nove klizačke sezone, odnosno do oktobra meseca, završe svi radovi.

"Sa novom krovnom konstrukcijom postavljaju se novi reflektori, koji su znatno štedljiviji. Na ovaj način dobijamo jedan multifunkcionalan prostor koji će i u letnjem periodu imati svoju primenu. Sezona trajanja ledene površine će biti produžena sa tri meseca na punih sedam meseci, a leti dobijamo prostor u kojem se mogu održavati koncerti i druge kulturne manifestacije", rekao je Simović.

Izvor: RTV
Postavljeno pre 11 godina i 2 meseca
Komentara: 15
Pregleda: 13807

Povezane vesti

Povezane teme

gradsko klizalište

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.