Komentara: 8
Pregleda: 9207

Zaplenjeni telefoni, aparati za trajnu šminku i zubarska oprema

02.11.2015. u 16:54h
Izvor: Subotica.com
Carinici su tokom vikenda na ulaznoj strani graničnog prelaza Horgoš, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja preko 100 mobilnih telefona, dva kozmetička aparata i opreme za stomatološku ordinaciju, saopšteno je iz Uprave carina.
Zaplenjeni telefoni, aparati za trajnu šminku i zubarska oprema

U prvom slučaju su, 30. oktobra 2015. godine, prilikom kontrole „Passata“ novosadskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 37-godišnji Novosađanin, vlasnik privatne firme u Mađarskoj, otkrivena dva aprata “Purebau-Magic Liner“ za trajnu šminku sa pratećom opremom i devet paketa sterilnih igala. Putnik je u zemlju ušao preko zelenog kontrolnog prolaza, rezervisanog za one koji nemaju ništa za carinjenje, što je i rekao carinicima, da bi detaljnom kontrolom, u torbi za laptop na suvozačkom sedištu bili pronađeni neprijavljeni aparati za trajnu šminku, sa pratećom opremom i kompletima sterilnih igala.

Samo nekoliko sati kasnije, prilikom kontrole putničkog kombija niških registarskih oznaka, koji je takođe u zemlju ušao trakom obeleženom zelenim semaforom, pronađeno 106 mobilnih telefona „Hyundai“ MB-140 i MB-108. Telefoni su pronađeni u dve kartonske kutije, ispod torbi sa ličnim prtljagom. Pre nego što su carinici otkrili prekršaj, vozač kombija 49-godišnji nezaposleni Nišlija i njegova tri saputnika na relaciji Bazel-Niš, rekli su da osim ličnih stvari i polovnog bojlera, frižidera i tepiha nemaju ništa da prijave carinskoj kontroli.

U nedelju, 1. novembra 2015. godine, otkriven je i pokušaj da se u zemlju prokrijumčari polovna zubarska stolica sa pratećom opremom marke „Sirona E3“ i polovna vakum mašina za mešanje gipsa „Multivac 4“. U tom pokušaju onemogućen je 46-godišnji profesor muzike iz Zaječara, inače dvojni državljanin - Srbije i Francuske. On je na granični prelaz pristigao iz Francuske, kombijem francuskih registarskih iznaka, sa još dvoje saputnika. Na pitanje carinika rekao je da nema ništa da prijavi osim ličnih stvari i polovnog stola za masažu, koji je kao pošiljku preuzeo za prijatelja. Međutim, u pošiljci se umesto upotrebljavanog stola za masažu nalazila već pomenuta zubarska oprema. 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 5 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 9207
Povezane teme

granični prelaz horgoš

uprava carina

zaplena robe

carinski prekršaj

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.