Komentara: 2
Pregleda: 4425

Zakasnela podrška lokalne vlasti?

16.06.2011. u 15:17h
Izvor: RTV City
Zakasnela podrška lokalne vlasti?
Odbornici lokalnog parlamenta su na 25. sednici koja je počela juče, a završena danas jednoglasno usvojili Zaključak o podršci zahteva u vezi sa privatizacijom preduzeća Sever.

U Zaključku Skupština grada podržava zahteve iznete na protestima nezadovoljnih građana, članova Udruženja Solidarnost i bivših radnika ATB Sever zbog otpuštanja velikog broja radnika, izražava nezadovoljstvo zbog gašenja proizvodnih programa, izostanka otvaranja novih i ukidanja postojećih radnih mesta, kao i poražavajućih efekata privatizacije ovog preduzeća.

Skupština grada zahteva od nadležnih organa da ispitaju sve okolnosti koje su dovele do nezadovoljstva bivših radnika i akcionara zbog neuspešne privatizacije i traži, ukoliko se utvrde nepravilnosti u izvršavanju obaveza iz kupoprodajnog ugovora, da se preispita mogućnost poništavanja privatizacije i preuzimanja vlasništva preduzeća od strane države.

Učestvujući u diskusiji o ovoj tački dnevnog reda, gradonačelnik Saša Vučinić je istakao da je Sever jedna od najljućih privatizacionih rana na telu nekedašnje privrede ovog grada.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 12 godina i 10 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 4425
Povezane teme

Saša Vučinić

gradonačelnik Subotice

Grad Subotica

radnici Severa

radna mesta Subotica

Otkazi u Severu

sednica gradskog parlamenta

sednica lokalnog parlamenta

privatizacija atb server

udruženje solidarnost

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.