Komentara: 31
Pregleda: 7257

Za subotičko pozorište još 15 miliona evra

27.11.2014. u 16:47h
Izvor: RTV
Izgradnja Narodnog pozorišta u Subotici može biti završena najranije 2018. godine, a za završetak novog dela zgrade biće potrebno još oko 15 miliona evra, izjavio je gradonačelnik Subotice Jene Maglai.
Za subotičko pozorište još 15 miliona evra

Nakon što su ove nedelje nastavljeni radovi na rekonstrukciji starog dela zgrade, Maglai je za "Mađar so" izjavio da se šest meseci radilo samo na uređenju dokumentacije.

„Nakon što je taj posao završen, teškom mukom smo dobili dozvolu da u septembru raspišemo konkurs za javnu nabavku. Vrednost ove investicije je 85 miliona dinara bruto, a od ovih para se obnavlja unutrašnjost starog dela zgrade. Biće potrebno još oko 15 miliona evra da se završi i novi deo, rekao je Maglai.

Dodao je da će se prilikom sastavljanja budžeta za sledeću godinu "misliti i na subotičko pozorište i da će biti para za nastavak radova.

"Dogodine bismo mogli u potpunosti završiti obnovu starog dela, ali se cela zgrada sigurno neće završiti do 2018. godine, izjavio je Maglai za ovaj dnevnik na mađarskom jeziku.

Za subotičko pozorište još 15 miliona evra

Adaptacija, rekonstrukcija i dogradnja ove zgrade u centru Subotice traje već sedam godina, na osnovu zajedničkog ugovora Grada Subotice, Autonomne pokrajine Vojvodine i Ministarstva kulture.

Izvor: RTV
Postavljeno pre 9 godina i 4 meseca
Komentara: 31
Pregleda: 7257

Povezane vesti

Povezane teme

Narodno pozorište

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.