Komentara: 18
Pregleda: 3888

Za sada ništa od Metadonskog centra u okviru Opšte bolnice

02.11.2012. u 15:03h
Izvor: RTV Yueco
Za sada ništa od Metadonskog centra u okviru Opšte bolnice

Zbog nedostatka novca Metadonski centar u okviru Opšte bolnice u Subotici neće zaživeti. Određen je stručni tim koji će rukovoditi ovim Centrom, kao i prostorije u krugu bolnice koje je neophodno renovirati i namenski prilagoditi za rad Centra.

Za yeuko televiziju načelnica Odeljenja psihijatrije, dr Nada Vasković Maravić kaže da je sa njihove strane sve spremno, a novca nema. Zavisnost pretežno mladih ljudi od psihoaktivnih supstanci primarno je društveni problem, a sekundarno medicinski, odnosno psihijatrijski. Do skoro je ovaj problem bio nerešiv, međutim poslednjih desetak godina iskustva iz razvijenih zemalja ukazuju na uspešnije lečenje, rehabilitaciju i reintegraciju zavisnika u društvo.

Sve je više dobrih nacionalnih programa koji uspevaju da kontrolišu probleme nastale zloupotrebom psihoaktivnih supstanci. Zavisnost od opijata je hronični poremećaj recidivantnog karaktera i lečenje je dugotrajan proces.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 5 meseci
Komentara: 18
Pregleda: 3888

Povezana vest

Povezane teme

opšta bolnica

odvikavanje od narkotika

bolest zavisnosti

metadonski centar

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.