Komentara: 1
Pregleda: 3215
Foto

Za prvih šest meseci gradski budžet raspolagao sa 2 milijarde dinara

29.08.2014. u 16:55h
Izvor: RTV Yueco
U prvih šest meseci ove godine gradski budžet je raspolagao sa nešto preko dve milijarde dinara, što je za skoro 10 odsto manje sredstava za isti period prošle godine, rečeno na sednici Skupštine grada. Prihodi su ostvareni u visini od 1,77 milijardi dinara, što predstavlja 38,22 odsto planiranog obima. Nisu realizovana planirana zaduživanja u visini od 340 miliona dinara, ni prodaja zemljišta u visini od 490 miliona dinara. Nakon dvočasovne diskusije odbornici su usvojili zaključak Izveštaja o ostvarivanju budžets grada Subotice za prvih šest meseci.
Za prvih šest meseci gradski budžet raspolagao sa 2 milijarde dinara

Zamerke na sam tekst Izvštaja odnosile su se na loše planiranje budžeta prihodovne i rashodovne strane. Istaknuto je da je malo ulagano u zdravstvenu zaštitu i obrazovanje. Rečeno je da grad nije dovoljno uradio na privljačenju investitora, kao i da se slabo realizuju kapitalne investicije poput Narodnog pozorišta i Y kraka. Zamerke se odnose na to da je budžet nerealno planiran, bez obzira što nisu imali informaciju da zemljište potpada pod restituciju i da se ne  može prodavati. Odborinici su kao problem izneli i rashode budžeta jer je većina novca otišla na zarade zaposlenih i subvencije.

Za prvih šest meseci  izvršeni su kapitalni izdaci u ukupnoj vrednosti od skoro 256 miliona dinara što je u odnosu na planirani obim 18,32 odsto.Od ukupno raspoloživih sredstava budžeta grada, kako je navedeno, utrošeno je 91,5 odsto, odnosno nešto više od 1,86 milijardi dinara.Gradonačelnik Subotice je rekao da je problem oko poslovnih prostora i zemljišta nastao zbog restitucije. Investicija će biti ali treba vremena, objasnio je gradonačelnik i istakao da grad uspeo da izmiri sve svoje obaveze i da nikome ne duguje.

Usvojen i set odluka koje se odnose na sprovođenje javnog konkursa za imenovanje direktora javnih i komunalnih preduzeća. Usvojeno je i rešenje  o izmenama i dopunama  Rešenja  o visini zakupnine za zakup poslovnih prostora u gradu. Promenjen je cenovnik tako da sada zdravstvena zaštita spada u osmu grupu sa trgovinom, jer ima dosta privatnih apoteka. Odbornici su usvojili i Rešenje o davanju saglasnosti na statusnu promenu pripajanja i zaključenja ugovora JP “Zavoda za urbanizam” i “Direkcije za izgradnju grada”  u jedno preduzeće.

Izvor: RTV Yueco
23. sednica Skupštine grada 23. sednica Skupštine grada 23. sednica Skupštine grada 23. sednica Skupštine grada 23. sednica Skupštine grada 23. sednica Skupštine grada 23. sednica Skupštine grada 23. sednica Skupštine grada
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 7 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3215

Povezane vesti

Povezane teme

budžet

budžet lokalne samouprave

sednica gradskog parlamenta

sednica lokalnog parlamenta

gradski budžet

sednica skupštine grada

budžet 2014

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.