Komentara: 11
Pregleda: 5344

Za otuđenje poslovnih prostora neko treba da odgovara, kaže Bajić

12.01.2012. u 16:27h
Izvor: RTV Yueco
Za otuđenje poslovnih prostora neko treba da odgovara, kaže Bajić

Presudom Višeg Suda utvrđeno je da je prepis imovine, odnosno poslovnih prostora u gradu izvršen na nezakonit način, rekao je Mirko Bajić koji se javnosti obratio kao građanin. Bajić će podneti pismeni zahtev ministru policije Ivici Dačiću i ministarki pravde Snežani Malović da se sprovede postupak utvrđivanja odgovornosti Željka Šukovića, tada sudije Osnovnog suda u Subotici, i drugih lica koji su u navedenim radnjama učestvovali.

Poslaće dokumentaciju za Prvu preduzetničku banku, Narodno pozorište i prostor na adresi Matetije Gubca broj 17. U sva tri slučaja radi se o nezakonitom prenosu vlasništva u korist privatnih lica i firmi. Poslovni prostori su bili u vlasništvu države i bez saglasnosti Vlade Republike Srbije nije bio moguć prenos vlasništva. Na taj način otuđen je, u samo ova tri slučaja gde postoje egzaktni dokazi o nezakonitom otuđenju, 21 poslovni prostor i jedan dvosoban stan ukupne površine od 2500 kvadratnih metara i to u najstrožem centru grada.

Bajić tvrdi da i pored niza ukazivanja na organizovani kriminal i korupciju u vezi otuđenja poslovnih prostora u Subotici, i pored nalaza nadležnih državnih organa, Policije i Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala, do danas nije preduzeto ništa po pitanju utvrđivanja odgovornosti.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 3 meseca
Komentara: 11
Pregleda: 5344

Povezana vest

Povezane teme

Narodno pozorište

mirko bajić

poslovni prostor

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.