Komentara: 4
Pregleda: 4777
Foto

XVII Međunarodni susret oldtajmer vozila za vikend u Subotici i na Paliću

30.06.2015. u 13:37h
Izvor: Subotica.com
Međunarodni susret oldtajmer vozila, 17. po redu, održaće se predstojećeg vikenda (4. i 5. jula) u Pačiru, Subotici i na Paliću. Slogan ovogodišnjeg susreta je "Dođite da se vozimo, kupamo i družimo!". Centralna izložba će se održati na Gradskom trgu u Subotici u subotu od 17 do 20 časova.
XVII Međunarodni susret oldtajmer vozila za vikend u Subotici i na Paliću

Organizator ove manifestacije je Oldtajmer klub "Subotica" koji postoji od 1996. godine i ima oko 60 članova koji su većinom iz ovog grada i naredne godine obeležiće 20 godina postojanja, kada se očekuje i poseban program povodom velikog jubileja.

Podršku tradicionalnom dešavanju koje organizuje klub iz Subotice je i ove godine dao Grad Subotica.

Na ovogodišnjem susretu ljubitelja automobila i motocikala starije proizvodnje očekuje se prisustvo oko 150 izlagača sa oko 100 vozila. U Suboticu i na Palić doći će gosti iz Mađarske, Austrije, Nemačke i država bivše Jugoslavije koji su tradiconalno godinama unazad deo ove manifestacije.

Po rečima Tomislava Vidakovića, predsednika Oldtajmer kluba "Subotica", na ovogodišnjem susretu sugrađani će imati prilike da uživo pogledaju veliki broj zanimljivih i vozila koji se retko viđaju, od onih koji datiraju još iz Prvog svetskog rata pa sve do onih uslovno rečeno novije proizvodnje, ali koji se danas sve ređe viđaju na drumovima.

XVII Međunarodni susret oldtajmer vozila za vikend u Subotici i na Paliću

Centralna izložba će se održati na Gradskom trgu u Subotici u subotu od 17 do 20 časova. Narednog dana susret će se nastaviti izložbom vozila uz jezero Palić, unutar Muškog štranda, a gostima će biti omogućeno kupanje na termalnom bazenu.

U cilju promovisanja turizma na novim prostorima pored Subotice i Palića, organizatori su se odlučili da ove godine organizovanom kolonom posete i Banju u Pačiru gde će boraviti u subotu od 10 do 14 časova. Kolona za Pačir će krenuti u subotu oko 8 časova od Vatrogasnog doma (Maksima Gorkog / Beogradski put), preko Zagrebačke ulice pa prema Buvljaku, Bajmoku do Pačira. Povratak iz Pačira očekuje se oko 17 časova a kolona će se kretati istom trasom, ali ove godine ulaz će biti iz Štrosmajerove ulice pored svečanog ulaza Gradske kuće.

Na centralnoj izložbi na Gradskmo trgu u Subotici publika će imati priliku da glasa za svoje favorite, odnosno za najlepši automobil i motocikl, a biće dodeljene nagrade i za najstarija vozila na ovogodišnjem susretu. Svečanost dodele nagrada uslediće u Velikoj većnici Gradske kuće.

U nedelju ranije prepodne (od 7 do 10 časova) u dvorištu Doma učenika održaće se tradicionalna berza delova za oldtajmere, a zatim se organizovano u koloni odlazi na Palić.

Izvor: Subotica.com
Najava 17. susreta oldtajmer vozila Najava 17. susreta oldtajmer vozila Najava 17. susreta oldtajmer vozila Najava 17. susreta oldtajmer vozila Najava 17. susreta oldtajmer vozila Najava 17. susreta oldtajmer vozila
Postavljeno pre 8 godina i 9 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 4777

Povezana vest

Povezane teme

oldtajmeri

oldtajmer klub subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.