Komentara: 0
Pregleda: 3258

Vojvođansko udruženje organske poljoprivrede

06.12.2011. u 16:16h
Izvor: RTV Yueco
Vojvođansko udruženje organske poljoprivrede

Kao podrška svima koji se bave organskom poljoprivredom, osnovano je Vojvođansko udruženje za organsku poljoprivredu koje je okupilo najjače učesnike u sektoru organske proizvodnje. Poljoprivredni fakultet iz Novog Sada, Ekonomski fakultet iz Subotice, Institut ta ratarstvo i povrtarstvo, organizacija Terass i Otvoreni univerzitet, u buduće će činiti jedan tim koji će imati za cilj podsticanje organske proizvodnje na teritoriji Vojvodine.

Prema podacima koje je iznela Svetska zdravstvena organizacija čovek godišnje popije 4.5 litre herbicida kroz jelo i piće, što dalje dovodi do bolesti sa kojima se danas suočavamo. Iz tog razloga, prema rečima profesora dr Tomislava Sudarevića, organska poljoprivreda je naša zdrava budućnost.

Udruženje će biti podrška svima koji se bave organskom poljoprivredom i koji žele da ozbiljnije uđu u proizvodnju, preradu ili plasman ovih proizvoda.

Subotica je mesto gde je zasnovana organska proizvodnja sa eksperimentalnom bio stanicom, davne 1990. godine i njena ideja je toliko prisutna na ovim prostorima da se ona neće moći ugasiti, nego je pitanje samo koliko će se dalje razvjati.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 3258
Povezane teme

ekonomski fakultet subotica

Otvoreni univerzitet Subotica

organska poljoprivreda

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.