Komentara: 20
Pregleda: 8190

"Vojput" tuži lokalnu samoupravu

10.02.2015. u 16:05h
Izvor: Radio Subotica
Kompanija "Vojput" podnela je Privrednom sudu u Subotici tužbu protiv lokalne samouprave zbog neispunjenih finansijskih obaveza za novembar prošle godine, izjavio je generalni direktor ove firme Duško Dražić.
"Vojput" tuži lokalnu samoupravu

Ističući da je rok za plaćanje bio 45 dana, on kaže da je reč o blizu 36 miliona dinara koje "Vojput" od Grada potražuje na ime do sada obavljenih radova na uređenju i izgradnji atarskih puteva. Komentarišući reči člana Gradskog veća Šimona Ostrogonca da je lokalna samouprava nezadovoljna kvalitetom radova, Dražić kaže da je korišten grebani asfalt, koji je, kako navodi, kvalitetniji od tucanika jer nije eruptivan i oplemenjen je bitumenom.

On je takođe rekao da je problem lokalne samouprave što nije iskoordinisala lokacije za gradnju atarskih puteva, dodajući da "Vojput", kao izvođač radova, nema tu obavezu. Međutim, i pored predstojećeg sudskog spora, Dražić kaže da "Vojput" od lokalne samouprave i dalje očekuje poziv za nastavak radova.

Podsetimo, vrednost ugovora o izgradnji i uređenju atarskih puteva iznosi 81 milion dinara, a do sada je urađeno nešto manje od polovine poslova.

Izvor: Radio Subotica
Postavljeno pre 9 godina i 1 mesec
Komentara: 20
Pregleda: 8190

Povezane vesti

Povezane teme

Grad Subotica

vojput

lokalna samouprava

asfaltiranje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.