Komentara: 11
Pregleda: 3797

Vojput spremno dočekuje sneg

24.11.2014. u 17:44h
Izvor: RTV Yueco
Kompanija “Vojput” ove godine je izgradila bazu za održavanje autoputa kod petlje Jug. Sada će moći brže da intervenišu na ovoj deonici autoputa tokom zimskog održavanja puteva. Zimska služba kompanije “Vojput” zadužena je za održavanje 905 kilometara. Gradske ulice od snega i godine čistiće Javno komunalno preduzeće “Čistića i zelenilo”.
Vojput spremno dočekuje sneg

Mehanizacija i ljudstvo Kompanije “Vojput” spemno dočekuju prvi sneg. Zimska služba “Vojput-a” je nadležna za održavanje i čišćenje od snega autoputa u punom profilu od Horgoša do petlje Feketić, kao i za regionalnalne i magristralne puteve od Dunava do Tise, a po nalogu JP “Putevi Srbije.”Erik Kiš više od 10 godina radi u pomenutom preduzeću i kaže da su spremni za prvi sneg.

Kompanija Vojput je kao i ranijih godina pripremala svoju mehanizaciju servisiranjem opreme, koja je još jednom proverena i distribuirana na svim punktovi za održavanje puteva tokom zime. Punktovi se nalaze u: Subotici, Somboru, Bačkoj Topoli, Senti, Novom Kneževcu i Kikindi.Od 15.novembra raspoređena je mehanizacija za početni period zimskog održavanja.

Na putnoj mreži izvršeno je pripremanje kolovoza i vozači su obavešteni o uslovima vožnje tokom zime. Na putevima 1 prioriteta ograničenje brzine je 60 kilometara po času, a drugog i trećeg 40 kilometara po času. “Vojput” je obezbedio dovoljnu količinu ambrazivnih sredstava za posipanje puteva shodno planu JP “Putevi Srbije” i operativnog plana. Čistoća je isto tako spremna za prvi sneg, a ulice će se čistiti po prioritetima.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 4 meseca
Komentara: 11
Pregleda: 3797
Povezane teme

vojput

čišćenje snega

sneg u Subotici

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.