Komentara: 41
Pregleda: 11009
Foto

Vojislav Šešelj predstavio svoje dve knjige i govorio na tribini SRS

01.03.2015. u 12:39h
Izvor: Subotica.com
Prvi čovek SRS pre tribine održao je konferenciju za novinare koju je kako kaže bio primoran da održi u sedištu stranke zbog medijske cenzure u Srbiji. Na tribini u Velikoj sali Nove opštine Šešelj je pred oko tristotinjak pristalica stranke i zainteresovanih građana govorio o više tema vezanih za politički život i strateški pravac u kojem ide Srbija.
Vojislav Šešelj predstavio svoje dve knjige i govorio na tribini SRS

Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) dr Vojislav Šešelj boravio je juče popodne u Subotici i učestvovao na tribini na kojoj je, između ostalih, govorio o stanju u Srbiji, aktuelnim političkim odnosima i režimu za koji smatra da radi protiv interesa građana ove države, a priliku je iskoristio da održi i promociju svojih novih književnih izdanja.

Pored Šešelja u Subotici su bili njegov zamenik Nemanja Šarović, potpredsednik stranke Milorad Mirčić, kao i članovi Severnobačkog okruga SRS. Pred početak tribine u Subotici održan je sastanak sa predstavnicima gradskog i okružnog odbora SRS, na kojem je Šešelj pozitivno ocenio rad odbora i istakao da se članstvo polako vraća.

Pred početak tribine novinari koji su u većem broju pratili njegovu konferenciju sačekali su ga i ispred ulaza Velike sale Nove opštine, a tople pozdrave je dobio i od oko tristotinjak pristalica i simpatizera SRS, odnosno lika i dela Vojislava Šešelja.

Vojislav Šešelj predstavio svoje dve knjige i govorio na tribini SRS

U šaljivom uvodu, karakterističnom za njega, Šešelj je prisutnima govorio o svojoj 12-godišnjoj borbi u pravnom procesu u Haškom tribunalu. Kako je vreme prolazilo Šešelj je uozbiljivao ton i nastavio svoj politički govor sa osvrtnom na trenutnu situaciju u Srbiji, ali i svetu.

Veći deo svog obraćanja Šešelj je govorio o cenzuri medija, tzv. medijskom mraku, koji tvrdi da je sve rasprostranjeniji, a da je za njega kriva aktuelna republička vlast. Predsednik SRS je dostva vremena podrugljivo, na sebi svojstven način, govorio o Haškom tribunalu, ali i današnjem predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću, za kojeg osim što ga vežu kumovske relacije, i koji je kako je i sam svojevremeno govorio bio je jedan od njegovih najpouzdanijih saradnika.

Šešelj je govorio i o potrebi da se raspišu prevremeneni pokrajinski republički izbori kako bi, po njegovim rečima, narod rekao svoje mišljenje o današnjem rukovodstvu države.

Prvi čovek stranke koja na poslednjim izborima nije prešla cenzus za učešće u vlasti rekao je da od svog povratka u Srbiju ima velikih problema da dobije prostor na medijima sa nacionalnom pokrivenošću, a sve teže je to i na lokalnom nivou, pri čemu je istakao da je na sličan otpor naišao i u Subotici.

Vojislav Šešelj predstavio svoje dve knjige i govorio na tribini SRS

Dr Vojislav Šešelj je u prvom delu predstavio i dva svoja književna dela, knjige "Haško inaugurisanje govora mržnje" i "Srpski narod mora da oslobodi Republiku Srpsku Krajinu". Zainteresovani su mogli da kupe i dobiju potpisane knjige kao što je i  "Glavne Haške besede" koje je predsednik SRS pisao tokom svog 12-godišnjeg boravka u pritvoru suda u Hagu.

Izvor: Subotica.com
Tribina i promocija knjige predsednika SRS Vojislava Šešelja Tribina i promocija knjige predsednika SRS Vojislava Šešelja Tribina i promocija knjige predsednika SRS Vojislava Šešelja Tribina i promocija knjige predsednika SRS Vojislava Šešelja Tribina i promocija knjige predsednika SRS Vojislava Šešelja Tribina i promocija knjige predsednika SRS Vojislava Šešelja Tribina i promocija knjige predsednika SRS Vojislava Šešelja Tribina i promocija knjige predsednika SRS Vojislava Šešelja
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 3 nedelje
Komentara: 41
Pregleda: 11009

Povezana vest

Povezane teme

srpska radikalna stranka

nova opština

vojislav šešelj

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.